Vajas Tészták és Házi Krémesek Tanfolyam Budapesten
Mi számít hagyományos krémesnek? Melyik az eredeti recept? Hogyan tudjuk a legfinomabb vajas leveles tésztát elkészíteni? Hogyan készül a tökéletes croissant?
Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni 2 alkalmas tanfolyamunkon! Ha imádja a lágy, könnyed és roppanós süteményeket, akkor itt a helye! A frissen sült péksütemény illata mindig otthonos érzéssel párosul, ahogy a roppanós vajas tészta gőze keveredik a forró fahéjjal, almával vagy a többi csodás összetevővel.
A tökéletes leveles tészta vajjal készül, sok vajjal, emiatt ez határozza meg az ízét és illatát is. Titka az alaptészta, ami egy kelt tészta, ebbe csomagolják be a vajat, sok vajat és ezt hajtogatják, pihentetik, hajtogatják, pihentetik. A tésztába bármit tehetnek. Lehet édes és sós is, gyümölcsös, zöldséges, húsos vagy halas. Csak a saját fantáziájuk szabhat határt.
A vajas tészta felhasználási területe szinte végtelen. Ezen a két napon ebből fognak szemezgetni. Az alapoktól készítik el a tésztákat és ebből fogják elkészíteni a legkülönfélébb édes és sós süteményeket, amelyek igazi kuriózumok. Megtanulják a tökéletes leveles vajas tészta elkészítését, valamint a krémeshez való krémlapok elkészítését, a házi krémet, amiből nagyon finom házi franciakrémest fognak készíteni, 10 szeletes kerek tortaformában. Az elkészült süteményeket természetesen mindenki hazaviheti szeretteinek és családjának.
Miért érdemes eljönni?
Többféle módja létezik a vajas tészták begyúrásának. A technikák különbözőek, a cél viszont közös: a minél több rétegű vajtól illatozó, magasra felpufisodó, harapásra roppanó tészta. Az otthon elkészült vajas tészta nem összehasonlítható a vásárolt tésztával!
Összességében a kurzus során olyan ismereteket fognak átadni, amelyek segítségével otthon is könnyedén elkészíthetik ezeket a finom péksüteményeket. Minden alapanyagot biztosítanak, és a kurzus során lehetősége lesz a saját édes és sós süteményei elkészítésére. A kurzus garantáltan nagy élmény és nagyon hasznos időtöltés lesz, és biztosak benne, hogy elnyeri majd a tetszését!
Workshopon a cukrászmester, Vilmos vezetésével a következőket készítik gyakorlatban, a sok elméleti tudás mellett:
- Vajas leveles alap tészta elkészítése
- Sajtos masni, sajtos roló, négymagos rúd
- Croissant (sima és töltött)
- Pálmalevél (palmier), szerelmes levél
- Húsos, káposztás hasé, édes és sós burek
- Mille Feuille
- Házi franciakrémes torta
- Krémek, öntetek
Oktató: Farkas Vilmos cukrászmester
Összefoglalva
- Nincs szükség előképzettségre,
- Nem kell magaddal hozz semmit,
- Eszközöket és alapanyagokat is biztosítjuk,
- Minden praktikát és receptet hazavihetsz
A kurzus időtartama alatt ásványvíz, tea, üdítők, kávé a rendelkezésre áll. Kötényt, eszközöket biztosítanak, az elkészült édességeket pedig természetesen hazaviheti.
A kurzusok minimális létszáma 6 fő – ez alatt nem áll módukban megtartani az oktatást. Ebben az esetben természetesen felveszik vele a kapcsolatot és egyeztetnek új időpontot.
A krémes története:
A krémes legkorábbi fellelhetősége 1651-ig nyúlik vissza, ekkor jelent meg az első receptje, melyet François Pierre de La Varenne, Chalon-sur-Saône kormányzójának szakácsa írt meg A francia szakács című könyvében. Ezt aztán „a szakácsok királya, a királyok szakácsa” Marie-Antoine Careme, Talleyrand herceg konyhamestere tökéletesített a XIX. század elején. Hazai vonatkozásban a XVI. század végén a Szakácstudomány c. kiadványban találhatjuk az első említést róla. Itt még a tésztához adtak egy tojást, és epret vágtak a töltelékkrémbe. Az általunk ismert krémes ősét Czifra István 1840-ben megjelent könyvében találhatjuk vaníliás pástétomként. Ő még nyers, vajas tésztára rakta a lisztes krémet, majd a tetejére is tett egy tésztaréteget, végül sütőben megsütötte a sütit. A vaníliás krémet természetesen Dobos C. József a francia konyha magyar nagykövete, a Magyar-franczia szakácskönyv megalkotója tökéletesítette, sok süteményébe felhasználta, fánkot is töltött vele. A krémes a századfordulótól egyre több süteményes könyvben jelent meg, de a receptje mindig más volt, ahogy most is, minden cukrászdában és háztartásonként is különbözően készítik. A legnagyobb különbségek a krém összetételében vannak, a századfordulón világot látott a könnyedebb, tojásfehérjehabbal dúsított változat is. Aztán a harmincas években megjelent a lisztmentes, vanília pudinggal töltött krémes.
Helyszín: Budapest, IX. kerület
Hogy adhatod ajándékba ezt a Vajas Tészták és Házi Krémesek Tanfolyamot?
Tedd a kosárba az élményt!
Utána válaszd ki milyen formában, csomagolásban, szeretnéd megkapni az utalványt, de kérheted online utalványként is.
Ha van idő és valami kézzel fogható formában szeretnéd az élményt ajándékozni akkor választhatsz különböző csomagolások közül, ezt követően a kollégák csomagolják, elküldik futárszolgálattal a rendelésed vagy az irodánkban akár azonnal átveheted.
Ha hétvége van, és gyorsan szükséged lenne az ajándékra, de már nincs idő a kiszállításra, vagy az irodánk zárva van, akkor válaszd az e-utalványt!
A bankkártyás fizetés után pár perccel már meg is kapod az online/letölthető utalványt a rendeléskor megadott email címre!
Nincs más teendőd mint kinyomtatni és már át is adható ajándékba, de küldheted telefonon is email formájában. Ha magadnak / magatoknak rendelted az élményt már foglalhatod is az időpontot az utalványbeváltás menüpontunkban > https://meglepkek.hu/utalvany
Bármilyen kérdésed lenne még megrendelés előtt keress minket e-mailen, telefonon, chaten.
Telefonon és e-mailen akár hétvégén is elérsz minket!
Élmény időtartama
Átvételi módok
60.000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES kiszállítás!
- hétköznap 16 óráig leadott megrendelésed a következő munkanapon megkapod, akár másnapra!
Fizetési módok
Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.