Várjuk a filter kávé szerelmeseit, akiknek 3 órás tanfolyamunkon megtanítjuk, hogyan tudják elkészíteni a tökéletes csésze kávét. Lesz szó arról, hogy milyen vizet érdemes használni, miért fontos az őrlő, hogyan lehet alkalmazni különböző recepteket, és hogy mi a különbség egyes filter eszközök között. Készüljön fel mindenki, kóstolásból itt sem lesz hiány!
A VIII. kerületi Kávé Centrumunkban várunk, hogy bevezessünk a FINOM Kávé világába!
Sok ínyenc kedvence a filter kávé. Ez nem csoda, hiszen a termőterületre jellemző ízjegyek, a feldolgozásnak és pörkölésnek köszönhető tulajdonságok nagyon jól megmutatkoznak a filterünket kortyolgatva. Ahogyan hűl, újabb és újabb ízeket fedezhetünk fel benne. A technikák és az eszközök, amiket megismerünk a tanfolyamon pedig mind befolyásolják a végeredményt.
A tanfolyam tematikája:
- Mi az a filter kávé?
- Különböző eszközök megismerése (csepegtetős és áztatásos technikák)
- Elkészült kávé minőségét befolyásoló tényezők: vízminőség, hőmérséklet, őrlő, kávé- víz arány, idő, technika
- Extrakció és TDS
- Gyakorlás és kóstolás
Élmény időtartama: 3 óra.
Mitől függ, hogy jó ízű lesz-e a kávéd?
A kávé íze sok tényezőtől függ, többek között:
- kávé fajtájától
- a termesztés, a termőterület adottságaitól
- fermentálás körülményeitől
- szállítás körülményeitől
- a pörköléstől (talán a legjelentősebb mértékben)
- a pörköléstől eltelt időtől (se túl friss, se túl régi)
Ezeken a tényezőkön a felhasználó már nem tud változtatni, csupán annyit tehetünk, hogy megbízható forrásból vásároljuk frissen pörkölt szemes kávénkat. A jó pörkölőmester ismeri a kávé termőterületét, feldolgozásának módját és megbízható jó minőségű alapanyagokkal dolgozik. Mindemellett kiválóan pörköli a különböző kávészemeket, minden esetben a rendelkezésére álló információk figyelembevételével az adott alapanyaghoz igazítva.
Hogyan lehet befolyásolni a kávém ízét a készítéssel?
Abban az esetben, ha minden adott a tökéletes kávéhoz, megfelelően termesztették, gondosan szüretelték, dolgozták fel és pörkölték meg, az a feladat maradt, hogy az alapos előkészítéseket követően az i-re felkerüljön a pont a megfelelő darálással és elkészítéssel.
A kávé elkészítése során is sok tényező befolyásolja a végső ízélményt, amire mi magunk is hatással vagyunk mikor otthon készítjük el kedvenc italunkat:
- a kávé őrlemény finomsága
- a készítés vagy extrakció ideje
- az alapanyagok aránya
- a készítés eszköze, avagy módja
- a víz minősége
- tömörítés mértéke
- a készítési hőmérséklet
- az esetlegesen alkalmazott nyomás mértéke
A Coffee Education Centerben professzionális környezetben, csúcskategóriás gépparkkal dolgozunk. Barátias hangulatú oktatásaink magas minőségű specialty kávéval történnek, kis csoportokban, ügyelve arra, hogy mindenkinek kellő figyelmet tudjunk biztosítani. Az újhullámos kávézás elkötelezett hívei vagyunk. Több éves szakmai tapasztalattal a háttérben lépést tartunk a mai trendekkel, és naprakész tudást adunk át tanítványainknak. Több magyarországi kávézótulajdonos profi barista oktatónk egykori tanítványai közül került ki. Barista tanfolyamunk sikeres elvégzése után biztos alapokra és piacképes tudásra teszel szert, amivel könnyen el tudsz helyezkedni bármelyik specialty vagy nem specialty kávézóban.
Utalványbeváltást ezen a linken intézheted és utána telefonszámon már csak az időpontot kell egyeztetni kollégánkkal, hogy mikor viszed el az autót, mész a repülésre, hajózásra, stb https://meglepkek.hu/utalvany/bevaltas.
Élmény időtartama
A helyszín leírás
Átvételi módok
60.000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES kiszállítás!
- hétköznap 16 óráig leadott megrendelésed a következő munkanapon megkapod, akár másnapra!
Fizetési módok
Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.