Dísztorta készítő tanfolyam – a fondanttal burkolás és díszítés technikája személyesen, vagy akár online részvétellel is - Meglepkék

Dísztorta készítő tanfolyam – a fondanttal burkolás és díszítés technikája személyesen, vagy akár online részvétellel is

Dísztorta készítő tanfolyam – a fondanttal burkolás és díszítés technikája személyesen, vagy akár online részvétellel is
Dísztorta készítő tanfolyam – a fondanttal burkolás és díszítés technikája személyesen, vagy akár online részvétellel is
Dísztorta készítő tanfolyam – a fondanttal burkolás és díszítés technikája személyesen, vagy akár online részvétellel is
Dísztorta készítő tanfolyam – a fondanttal burkolás és díszítés technikája személyesen, vagy akár online részvétellel is

Az Ars Socolata kézműves műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai dísztortáját. A több órás kurzus résztvevői gyakorlatban is megtanulják a fondant használatát, a tortaburkolás helyes technikáját. Emellett a résztvevők a saját maguk által készített fondant figurákkal fel is díszítik az általuk beburkolt tortát.

A kurzuson előre lesütött kerek piskótával dolgozunk, de a tökéletes piskóta receptet és elkészítési technikáját is megtudják nálunk a résztvevők. Részletes jegyzetet adunk a tanfolyami anyagról, amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok. 

A program végén mindenki a saját dísztortájával és kis cukrászként tér haza. 

Megtudhatod tőlünk azt is, a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre lesz majd otthon szükséged, és azokat hol érdemes beszerezned. A kurzus során megismerjük a burkoló anyagok közül a marcipánt, a fondantot és a pop fondantot. Fondantot színezünk folyékony és por alapú ételfestékkel, márványos technikával is. A fondant gyűrődés, repedés nélküli feltekerését és felhelyezését, egyenletes kiélesítését is gyakoroljuk. Alapdíszítést készítünk kiszúrókkal, figurákat és virágokat kézi technikával. 

Ha eddig csak álmodoztál róla, hogy milyen jó lenne végre a saját magad által készített gyönyörű burkolt tortával meglepni szeretteidet, vagy minden ilyesmi próbálkozásod balul sült el mostanáig, akkor is nálunk a helyed! Rengeteg pénzt is meg fogsz azáltal spórolni, ha ezentúl nem kell cukrászdában beszerezned a dísztortát.

A felejthetetlen gasztro programot a hűsítő italok és édes ínyencségek mellett a barátságos légkör és családias hangulat biztosítja. A sikered garanciája a tanfolyam vezető, Lix-Hajdu Nikoletta, cukrász és tanár, aki az Ars Socolata Kft. tulajdonosa és a cég kézműves csokoládé különlegességeinek megálmodója. 

Vásárold meg a kurzust magadnak vagy ajándékba! Vegyél részt barátaiddal a programon! Céges csapatépítő rendezvénynek is megvásárolható.

A kurzus választható magyar mellett angol vagy német nyelven is.

Akik nem tudnak minket személyesen felkeresni, azoknak online módon is lehetővé tesszük a tanfolyamon való részvételt. Ebben az esetben a tanfolyam előtt az online résztvevőkkel megbeszéljük milyen alapanyagokra és eszközökre lesz szükség a kurzuson; esetleges igény esetén a hiányzó cukrász “kütyüket” kedvezményes áron eljuttatjuk a résztvevőknek, mivel az eszközök árát és a csomagküldés költségét a tanfolyam díja nem tartalmazza. Az online részvétel feltételeinek megteremtése a kurzus résztvevőinek feladata, a náluk fellépő esetleges technikai hibákért vagy internet kimaradásokért a tanfolyam szervező nem vállal felelősséget.

De mi is a dísztorta, ez a legtöbbször csak nagyon drágán beszerezhető különleges torta és hogyan készül?  

A XVII. századi Európából ered a tortadíszítés. A szabályozható hőmérsékletű sütők megjelenésével a díszítésre is egyre nagyobb hangsúly helyeződött. Díszített tortákat sok különböző alkalomra készítettek az évszázadok során, de az esküvői tortáknak van a legnagyobb hagyománya. A régen marcipánnal vagy cukormázzal díszített esküvői torták helyett egyre inkább a fondanttal díszített esküvői torták jönnek divatba. Manapság esküvők és születésnapok mellett más jeles alkalmakkor is készítenek dísztortát. 

A fondant az ételallergiában szenvedők miatt is kedvelt, mivel nincs hozzá szükség mandulára. A fondant általában nehezebb, mint a hagyományos módon spatulával vagy kenőkéssel felkent vagy nyomócsöves habzsákkal tortára feljuttatott tejszín vagy vajkrém. A boltok polcain fellelhető előre elkészített fondant általában kevés ízesítést tartalmaz. A hagyományos fondant eredetileg cukorból, vízből, zselatinból, növényi zsiradékból, zsiradékból és glicerinből áll. Alapvetően a torta burkolására használják, de figurákat, díszítéseket is lehet belőle készíteni. 

Élmény időtartama: 3-4 óra.

Utalványbeváltást ezen a linken intézheted és utána telefonszámon már csak az időpontot kell egyeztetni kollégánkkal, hogy mikor viszed el az autót, mész a repülésre, hajózásra, stb https://meglepkek.hu/utalvany/bevaltas.

Élmény időtartama
3-4 óra
A helyszín leírás

Az élményprogram helyszíne: Budapest, XX. kerület.

informaciok

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (9:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Díszboríték
Díszboríték

Különlegesen Exkluzív kialakítású aranynyomással, igényes formalakozással készült díszboríték - 1.850 Ft

Díszdoboz
Díszdoboz

Stílusos, elegáns fekete formalakozott díszdoboz ami már egy komplett ajándékcsomag – 1.490 Ft

Narancs színű boríték
Narancs színű boríték

Egyszerű de mutatós narancssárga boríték utalvány átadáshoz – 250 Ft

Dísztorta készítő tanfolyam – a fondanttal burkolás és díszítés technikája személyesen, vagy akár online részvétellel is

14 900 Ft-tól