Az igazi kalandok gyereknek - Meglepkék

Az igazi kalandok gyereknek

Minden gyereknek szüksége van kalandokra, ami nem csak a felfedezés öröme miatt van így, hanem az idegrendszer érése miatt is. A mozgás fejlődése szempontjából elengedhetetlen, hogy tágítsa a határait, valamint újabb és újabb kihívásokban próbálja ki magát. Lássuk, hogy milyen a megfelelő kaland gyereknek!

A mozgás és a kalandok fontossága

Szülőként persze egészen máshogy látod a gyermekekre váró kalandokat, hiszen már fel tudod mérni azoknak a kockázatát és az esetleges sérülési lehetőségeket. Pörgés a hintával, fejjel lefelé lógás a mászókáról, fára mászás vagy épp elengedett kézzel való biciklizés? Ugye, hogy mindegyik egy potenciális veszélyforrás? Mégis, nem szabad visszafogni a gyerekeket, hiszen azáltal, hogy ezeket kipróbálják, megismerik a testüket és azt, hogy mire képesek.

Ilyenkor a maximum, amit tehetünk, hogy biztonságos környezetet teremtünk a számukra a tapasztalatszerzéshez. Na meg persze, hogy nem korlátozzuk őket sem fizikailag, sem pedig verbálisan. Úgyhogy a “ne csináld”, “vigyázz”, “leesel” helyett inkább legyél a közelben, hogy ha szükséges, tudj segíteni, de érezze, hogy bízol benne, hogy meg tudja csinálni. 

Az esetleges sérülések és félelmek kezelésében is okosnak kell lenni, hiszen van olyan, hogy mi felhördülnénk, de a gyerkőc csak felpattan és leporolja magát, majd megy tovább. Nincs ez másként az ijedséggel kapcsolatban sem. Fontos, hogy a gyermekkori félelmeket is feloldjuk benne. Fél a bogaraktól? Ne hagyd annyiban, hanem szépen lassan, fokozatosan ismertesd meg a környező rovarokkal, bogarakkal. Kezdhetitek könyvekkel is, majd később be tudja azonosítani őket, így érdekesebbé válik a felfedezés.

Különböző mozgásos kalandok gyerekeknek

Persze ugyanannyira kell figyelmet fordítani a fizikai, mint a beltéri, virtuális kalandokra is. A kisebbeknek nagy kedvence a Dodge Charger rendőrautóval történő utazás, ami nálunk is elérhető. Igazi élmény már a legkisebbek számára is, főleg, ha ezzel érkeznek az oviba, suliba. 

Ugyanilyen menő lehet egy traktorvezetés apa és fia között, de akár egy drift oktatás vagy egy off-road vezetés is. A bevállalósabb gyerekek akár egy REDJET-tel is driftelhetnek a Dunán, aminek keretein belül garantáltan vizesek lesznek. Sőt, búvártanfolyamon is részt vehetnek Budakalászon a Lupa-tóban, ha inkább ehhez éreznek magukban tehetséget. 

A nagyobbaknak már akár szervezett körülmények között lövészet is elérhető. Ez lehet az egészen kezdőtől a haladóig többféle variáció, sőt, az sem mindegy, hogy milyen fegyverrel adja le a gyermek a célzott lövéseket. Ha pedig nem elég a céltáblát lövöldözni, akkor egy kis paintball lövészet igazán feldobhatja a napot. 

Virtuális valóság és szabadulás

Egy bizonyos kor felett már nagyon népszerűek a különböző videojátékok, legyen szó XBOX-ról vagy éppen PlayStation-ről. A virtuális valóságba történő belépés sokak kedvence, így nem meglepő, hogy rendkívül keresett a kínálatunkban szereplő ajánlat is.

A nagyobbaknak már meglehetősen valóságos élményt nyújtanak a méltán népszerű szabadulószobák. Ezekből ki kell szabadulni az egyénnek vagy a csapatnak, lehetőleg pedig még előbb is, mint a másik szobában tevékenykedőknek.

Szerinted is szükség van a gyermek életében a kalandokra? Ne habozz, ajándékozz élményt, vagy ha nem tudsz dönteni, akkor válaszd ajándékutalványunkat, hogy a gyermek maga választhasson a programok közül! Ha elakadnál, keress minket elérhetőségeinken!