Mitől olyan vonzó a budapesti hajózás? - Meglepkék

Mitől olyan vonzó a budapesti hajózás?

Miért vonz minket annyira a Duna és a budapesti hajózás? Tagadhatatlan, hogy van egy varázsa, amit minél többen, minél többször szeretnének átélni. Természetesen vannak veszélyei is, mint minden másnak, de mit ér az élet kockázat nélkül?

A Duna jelentősége az ókortól napjainkig

A Duna mentén élők életében a hajózás mindig kiemelkedő szerepet játszott. Gondolhatunk akár a Római Birodalomra is, de később is az áruszállítás szempontjából kiemelkedő szerepe volt. Mivel itt alakultak ki a települések, így létrejött a vízi áruszállítás, majd később szinte már nélkülözhetetlenné vált a folyó. A hajózás fejlődésével persze mind a hajótestek és a meghajtásuk is változott, így nem meglepő, hogy napjainkra már igen kiemelt forgalommal büszkélkedhet Budapest hajózás szempontjából. De miért olyan vonzó ez az átlagember számára?

Navigare necesse est!

Már Pompeius is megmondta, hogy “hajózni muszáj”, ami a mai napig tartja magát, hiszen rengeteg területen szükséges a hajózás. Ami igazán érdekes a mai gondolkodásban, hogy nem csak a hajós társadalomban figyelhető meg ez a szenvedély, hanem egyre szélesebb körben mutatkozik meg. 

Így nem meglepő, hogy egyre többen keresik a lehetőségeket a különböző hajós programokra. Szerencsére, ha csak a fővárost nézzük, rengeteg lehetőség van arra, hogy a vízen való szórakozás valósággá váljon. Nálunk ma már mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programokat, akár romantikus, akár adrenalindús vonalon indulna el. 

Akik romantikára vágynak - budapesti hajózás a Dunán!

Gyertyafényes vacsora kettesben a ringó Dunán? Tökéletesen megvalósítható álom, hiszen Budapest bővelkedik az étteremmé alakított állóhajók szempontjából. Például a Spoon étteremhajó nem csak exkluzív környezetet nyújt minden étkezéshez, de a kilátása is páratlan, ami a Budai Várra nyílik. Remek alkalom lánykérésre is.

Akkor sincs semmi gond, ha az esküvőt nem hajón tartjátok, de szeretnétek, ha a kreatív fotózás szerves részét képezné egy motorcsónakázás. Ebben az esetben a sétahajózás közben gyönyörű képeket készíthettek. Igazán tökéletes háttér a csillogó Duna.

Egy Vízi Limuzinnal csodálnátok meg Budapestet? Hajózás tekintetében az egyik legkényelmesebb az úgynevezett limuzinnal való utazás. Ugyanaz az élmény, mint amit egy limuzin nyújtani tud, azaz luxus életérzés, feltűnés és persze maximális kényelem.

Adrenalinbomba mindenkinek

Izgalom és vízpermet? A RedJettel való driftelés tökéletesen nyújtja a megfelelő adrenalint, hiszen az biztos, hogy vizesek lesztek, de ha nem kapaszkodsz, akkor akár egy kis fürdést is bevállalhatsz. 440 lóerő, 30 percbe sűrítve, különleges és extrém manőverekkel fűszerezve. Korhoz nem, de magassághoz kötve van a program, azaz a 120 centit mindenkinek el kell érnie a maximális biztonsághoz. Jó sikítozást!

Akár nappal, akár éjszaka szeretnétek, bármikor van lehetőség raftingolni a Dunán. Persze ezt nem a filmekben látott módon kell elképzelni, de evezni igenis szükséges, hiszen ha haladni szeretnétek a vízen, akkor mindenképpen mozgásban kell tartanotok a járművet. 

Bár nem a budapesti hajózáshoz köthető, de nem mehetünk el szó nélkül a vitorlázás és a katamaránnal való közlekedés mellett sem. Bár ezek jellemzően a Balatonon érhetőek el, ettől függetlenül mindenképp megérnek egy próbát, hiszen igazán izgalmas élményben lehet részetek. Hidd el, egy ilyen után szinte azonnal felmerül bennetek, hogy letegyétek mind a vitorlás, mind a kisgéphajó vezetői vizsgát. 

A hajózás akkor szabadságot nyújt az embernek, mint bármilyen extrém sport, így nem meglepő, hogy egyre többen szeretnek bele és határozzák el, hogy beépítik az életükbe a rendszeres hajózást.

Nézzetek körül nálunk, kérdés esetén pedig keressetek minket bizalommal!