Melyek a legjobb szabadulószobák Budapesten? - Meglepkék

Melyek a legjobb szabadulószobák Budapesten?

Ez már önmagában is egy meglehetősen nehéz kérdés, hiszen elég szubjektív, hogy kinek melyik a legjobb szabadulószoba Budapesten. Éppen ezért most többet is áttekintünk és megvizsgáljuk, hogy mik azok a szempontok, amik alapján a legtöbben választanak. 

Legjobb szabadulószoba Budapesten

Az egyik fő szempont, ami vonzza a nagyérdeműt, hogy mennyire népszerű egy adott szabadulószoba. Ha egy szoba nagy sikert ér el egy baráti körben, akkor az meglátszik az értékelésen is, hiszen rengeteg lájkkal és 5 csillaggal lehet gazdagabb. A legjobb, ha megbízható helyen teszik ki az értékelést, mivel ebben az esetben nem csak kamucsillagokról van szó, hanem általában a valós véleményt kapjuk meg. 

Nincs ez másként abban az esetben sem, ha éppen valami miatt nem jött át igazán a szoba története vagy túl nehéz, esetleg ellenkezőleg, túl könnyű volt. Ezek sem a siker zálogai, így a legjobb, ha az arany középutat követik a tervezők a játék bonyolultságával kapcsolatban. Például nagy közönségkedvenc a Fűrész elnevezésű szabadulószoba, ami történetét tekintve is ugyanúgy indul, mint maga a film, ugyanakkor nem tartozik a legkönnyebben teljesíthető szobák közé. 

A méret sem elhanyagolható, hiszen minél nagyobb egy terület, annál könnyebb igazán izgalmas környezetet kialakítani. Sőt, ebben az esetben általában egy helyen több szabadulószoba is megtalálható, amitől csak még színesebb lesz a kínálat és nagyobb a kihívás. Itt kell megemlítenünk azt is, hogy a maximális létszám tekintetében nem árt, ha minél többen beférnek a játékba. Hiszen egy nagyobb baráti társaság esetében senki nem akar kimaradni a buliból.

Nehézségi szint

A legjobb, ha előre tudjuk, hogy mire számítsunk, azaz tisztában lehetünk a nehézségi fokozattal. Ha valami könnyed szórakozásra vágynánk, akkor semmiképp ne válasszunk horrorisztikus és bonyolult szabadulószobát. Könnyed, de gondolkodtató például a Máguspróba, ami már 10 éves kortól ajánlott, izgalmas, de nem túlságosan félelmetes próbatétel. Amennyiben nem félünk az ijesztő dolgoktól és attól sem, hogy az átlagosnál kicsit jobban kell törnünk a fejünket, akkor bátran vágjunk bele egy vagány és félelmetes kihívásba, mint amilyen a Sötétkamra szabadulószoba. 

Ezeket már bátran hívhatjuk a legjobb szabadulószobának, amit Budapesten találhatunk. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen célból keresünk játékot. Ha csak egyszerűen feldobnánk az unalmas szombat délutánt, akkor remek kikapcsolódást jelent, de ennél jóval többen különleges okból keresik fel őket. 

Az egyik ezek közül a legény- vagy lánybúcsú, amihez egy emlékezetes és izgalmas programot szeretnének az esti limuzinos utazás vagy épp buli előtt. Itt akár egyben, akár két csapatban is kipróbálhatják magukat a jelentkezők.

A másik, rendkívül népszerű program a csapatépítő tréning, aminek során többnyire munkatársak alkotják a csapatokat, akik összemérik tudásukat és rátermettségüket. Ezek általában kedvesen versengő kihívások, de a csapatban lehetnek olyanok is, akik vérre menően győzni akarnak, így beleadják minden tudásukat. Érdekes és tanulságos lehet ilyen oldalról is megismerni a kollégákat. 

Még mindig nem találtad meg a legjobb szabadulószobát Budapesten? Nézz körül kínálatunkban és hidd el, biztosan belebotlasz a számodra ideálisba! Ha mégsem, akkor keress minket, hátha orvosolni tudjuk a problémát!