Hétvégi program ötletek télre - mindenkinek - Meglepkék

Hétvégi program ötletek télre - mindenkinek

Tegye fel a kezét az, aki várja a hétvégét! Na ugye? Mindenkinek jól esik az egész heti hajtás után megpihenni kicsit, amikor is együtt lehetünk a számunkra fontos személyekkel. Hogy tartalmasan tölthessük el együtt az időt, remek hétvégi program ötleteket mutatunk most be.

Beltéri, meleg hétvégi program ötletek

Itt a hideg, a bekuckózás időszaka. Sokak szerint a január a legdepisebb hónap az évben. Elmúlt a lázas karácsonyi készülődés, leereszthetünk, mint egy lufi, sőt, még anyagilag is össze kell szednünk magunkat az előző év végi költekezés után. Ebben az időben az emberek többsége inkább otthoni programot szervez. Nincs is ezzel baj addig, míg kórossá nem válik a lakáselhagyási tilalom.

Hosszú XBOX és PS4 partik, éjszakába nyúló filmnézések időszaka ez. De ha már játékra adjuk a fejünket, miért ne élvezhetnénk mozi méretű vásznon az együtt töltött időt? Nem sokaknak adatik meg a lehetőség, hogy ekkora képen lássa, ahogy a GTA-ban száguldozik, vagy épp (ha kisgyerekkel megyünk) a Harry Potter egyik részével játszik.

Kártyázni és társasozni az emberek többsége szeret. Éppen ezért, ha már kijátszottátok magatokat a karácsonyra kapott darabokkal, akkor ideje ellátogatni egy társasjáték klubba. Itt van választék bőven, és valószínűleg még játszótárs is lesz. Akár ismert kedvencre vágytok, akár ismeretlen vizekre eveznétek, a lényeg, hogy vágjatok bele és dobjátok fel a fagyos téli délutánt!

Ilyenkor a múzeumok és a mozi is előkerül, hiszen egyrészt végre van idő arra, amire egész évközben nem jut, másrészt még akár romantikus is lehet egy-egy kiállítás. Gyerekekkel a tökéletes hétvégi program ötletek közé tartozik a Közlekedési Múzeum és a Csodák Palotája vagy akár egy játszóház is.  

Itt a farsang, áll a bál. A farsang időszakában nincs is jobb, mint egy laza jelmezes buli. Hála az égnek, ez nem csak a gyerekeknél divat már, hanem egyre több felnőtt verziót is találhattok. Cuki szőrös nyuszilány? Esetleg egy western hős vagy egy pap? Bármit meg tudtok valósítani, amit csak szeretnétek.  

Szabadtéri hétvégi program ötletek 

Év elején még a karácsonyi vásárok némelyike fogadóképes egy darabig, így ha egy kis sétára vágytok egy finom forralt boral, akkor vár titeket valamelyik közeli vásár. Sőt, ha egy kis extra mozgásra vágytok, akkor a többséghez korcsolyapálya is tartozik, amit ingyenesen használhattok.

Inkább a síelés szerelmesei vagytok? A legjobb, hiszen ilyenkor várnak csak igazán a hegyek és a különböző pályák. Elő a bőröndökkel és a sícuccal, várnak a lesiklások, a hideg és persze egy meleg szoba, ahol kipihenhetitek a fárasztó napot. 

Kicsit hasonló, mint a sí, de a motorosszán ugyanolyan menő jármű, ha nem még többet is tud léces társánál. Akár 150 km/h-val is repeszthettek a csodaszép, téli erdőben, így bár nézelődni kevesebb lehetőségetek lesz, de a sebesség mindenért kárpótol. Sőt, ha valami hagyományosabbat szeretnétek, akár kutyák vontatta szánon is utazhattok.

Várjátok a tél végét, és már sütkéreznétek a tavaszban? Segítsetek elűzni a hideget Mohácson a busójárás keretein belül. Remek szórakozás, egy igazi egész napos program, amit kicsik és nagyok egyaránt élveznek. Idén fedezzétek fel a mohácsi busókat és küldjetek egy képet!

Kihagytunk valamit, amihez kedvet éreztek? Írjátok meg nekünk, hogy ti mit csináltok ilyenkor!