A mindennapokban elfeledett vezetéstechnika - Meglepkék
Ennyi ideig tudsz kiszállítással rendelni:
December 22 zárásig
24 nap
00 óra
00 perc
Ennyi ideig tudsz bejönni az irodánkba átvenni:
December 23 zárásig
24 nap
00 óra
00 perc
Online utalványt eddig rendelhetsz:
Amikor csak akarsz, akár Szenteste is
24 nap
00 óra
00 perc
Karácsonyi mézes kalács emberke
Karácsonyi Ajánlataink
Kiszállítással:
24 nap
00 óra
00 perc
Irodánkban átveheted:
24 nap
00 óra
00 perc
Online e-utalvány:
24 nap
00 óra
00 perc

A mindennapokban elfeledett vezetéstechnika

Akinek van jogsija, azt gondolnánk, hogy akkor tud is vezetni. Ez az esetek túlnyomó részében igaz is, bár akadnak bőven kivételek. Hiszen a mindennapok rutinja már nem igényli annyira a különböző vezetéstechnikai fogásokat, de aztán jön egy helyzet, amikor hirtelen vajon tudjuk-e, hogy mit kell tenni? Ha igen, akkor nyert ügyünk van, ha pedig nem, akkor jön a meglepődés.

Az autósiskolából az életbe

Ha elismerjük, ha tagadjuk, ma már mindenkinek lehet vezetői engedélye, aki pár órán részt vesz, és letudja azt a néhány vizsgát. Ezután pedig azt is elhiszi, hogy tud vezetni. Pedig ez korántsincs így. Hiszen egy fél tégla is elvisz egy autót A-ból B-be, ha semmit nem kell csinálni az úton. 

Persze, itt érkezik a dolog pikantériája. Mi van, ha kell is csinálni valamit? Ma már a városi közlekedés igenis megköveteli, hogy a résztvevők legalább valamennyi rutinnal rendelkezzenek, hiszen a rengeteg autó ugyanennyi veszélyes helyzetet teremthet. 

Előfordulhat, hogy úgy érzed, hogy van mit csiszolni a tudásodon, de nem tudod, hova fordulj. Esetleg van jogsid már pár éve, de nem vezettél 1000 kilométert sem, így rutin híján jól jönne egy kis vezetéstechnikai tréning. 

Mi a megoldás?

Az egyik lehetőség, hogy keresünk egy oktatót, aki pótórákat ad úgy, hogy közben az engedélyünk megvan, csak hiányzik a megfelelő autó kezelés és persze a mindennapok jártassága. Ilyenkor megegyezés alapján megy a vezetés gyakorisága és persze az, hogy milyen ismeretekre és gyakorlásra van szükség. Ezzel a módszerrel rövid idő alatt a saját lábunkra állhatunk.

A másik megoldás egy vezetéstechnikai tréning elvégzése. Ez lehet hosszabb és rövidebb egyaránt, a lényeg, hogy minden problémás szituációt érintsenek a résztvevők. Ha a mumus a tolatás? Nem probléma, addig kell gyakorolni, amíg csak lehet. Félünk a vészhelyzetektől, mint vészfékezés vagy épp aquaplaning? Nem tudjuk, hogy mit kell csinálni akkor, ha nem tudjuk megtartani az autót, és csak csúszik irányíthatatlanul?

Ilyen és ehhez hasonló szituációkban is részünk lehet, ha egy vezetéstechnikai tréning elvégzésére adjuk a fejünket. Nagyfokú biztonságot adhat, ha megtudjuk, hogy mi a teendő, ha hirtelen meg kell állni, és hogyan kerülhetjük el a balesetet. Arról nem is beszélve, hogy a vizes és száraz pályán történő szlalomozás technikájának a megismerése is megkönnyítheti a mindennapi helyzeteket. 

Vezetéstechnikai tréning

Autós élményeink között megtalálhatja mindenki a számára megfelelő vezetéstechnikai tréninget, hiszen kipróbálhatod a saját autóval történő kurzust, aminél egy speciális pályán próbálhatod ki magad egy profi oktató felügyeletével. 

Egy másik lehetőség egy kis extrát is tartalmaz, melynek során a saját autóval történő tréning mellett megtehetsz 1-3 kört egy Ford Mustanggal, amiről természetesen belső videófelvétel történik. Ha már elég biztos vagy magadban, vagy csak kipróbálnád, mit tud egy ilyen komoly gép, akkor ez a neked való élmény. 

Egy nyerges kamion vezetése az álmod? Csak nehogy annyira megszeresd, hogy azonnal szakmát válts. Nálunk kipróbálhatod mindezt egy Iveco nyergesen. Egy ilyen monstrumot irányítani, azzal különböző feladatokat megoldani nem egyszerű, de persze nem is lehetetlen. Nem csak vezetheted a különböző ügyességi feladatok között, de kipróbálhatod, hogy hogyan tud gyorsulni és persze megállni egy ekkora óriás. 

Ha magadnak szeretnél egy igazán hasznos élményt, vagy pedig ajándékba adnád, keress minket bátran és kitaláljuk, hogy mi lenne a legjobb!