Paranyica sajtkészítő workshop Piliscsabán
A Piliscsabai Sajtkészítő Workshopon lehetőség van egy szenvedéllyel teli, kézzel fogható élményre!
Megismerheti a megajándékozott a sajtkészítés mágikus világát. Belevághat egy izgalmas kulináris utazásba, ahol a sajtok világának rejtett titkaiba kalauzolja el a Sajtmester.
Dénes megelégelte a multiéletet, hajtást és Piliscsabán az erdő szélén kezdte el új életét. A család mellett a sajtkészítés lett a szenvedélye, amibe bele adja szívét lelkét és tapasztalatát, szenvedélyét megosztja másokkal is. Megmutatva, hogy mennyivel másabb az amit házilag csinálnak és az a valami, amit a boltból leveszel a polcról.
Ez egy privát workshop. Egyedül vagy kettesben mentek végig a sajtkészítésen. Privát gasztrokaland!
A tanfolyamon a Paranyica sajt lesz a központban. Megmutatunk, megkóstoltatunk más sajtokat is, de a résztvevők megalkotnak egy olyan igazi, tekercses, klasszikus Paranyica sajtos. Hengerlés, feltekerés, füstölés. Minden fázist átvesztek.
Nem tudtok mindent az elejétől a végéig megcsinálni, mert bizonyos fázisoknak több idő kell, mint 3 óra, de a fő fázisokat végig tudjátok venni.
A sajtkészítés alapvető és legfontosabb eleme a tejbeszerzés! A jó minőségű tej az alapja a kiváló sajtoknak. A tej forrása és minősége meghatározó a végeredmény szempontjából.
A házi sajt egyik elengedhetetlen hozzávalója a friss, zsíros tej. A pasztőrözött vagy tartós tej nem jó erre a célra, mert ezekben már nincsenek benne azok az élő kultúrák, amelyek szükségesek a sajt elkészítéséhez. Érdemes úgy számolni, hogy egy liter tejből 10-15 dkg sajt lesz.
A parenyica három napig készül.
Először a tejből csinálunk egy gomolyasajtot. Ez a sajtkészítés alaplépése, amikor borjúgyomorból kinyert oltó (Sárgás-borostyán színű, jellegzetes szagú, vízben jól oldódó folyadék) hozzáadásával a tejet kocsonyássá szilárdítjuk, majd ezt óvatosan feldaraboljuk, hogy a savó kiserkenjen belőle. Itt szétválik a szilárd és a folyadék rész. A savóbol kiszűrt alvadékot kendőbe szedjük és fellógatjuk, hogy másnapig csepegjen, savanyodjon.
Másnap jössz te és ezt a gömbőcöt egy késsel kockacukor nagyságúra aprítod. Egy marék kockát meleg vízben megolvasztunk, majd összegyúrjuk, kinyúljtjuk. Amíg meleg, jól alakítható. Itt megsózzuk, majd ha eléggé meghűlt szépen feltekerjük és sajtmadzaggal megkötjük. Nincs két egyforma! Mindegyik a készítőjét tükrözi.
Megint kell egy nap szikkadás, mielőtt megfüstöljük. Aranysárga színét ekkor kapja meg.
Elárulok egy titkot már itt: a parenyica és a mozarella édestestvérek.
Kíváncsi vagy miért? Gyere el és megtudod!
Hogy adhatod ajándékba ezt a Sajtkészítős élményt?
Tedd a kosárba az élményt, válaszd ki hány fő részére szeretnél ajándékozni!
Utána válaszd ki milyen formában, csomagolásban, szeretnéd megkapni az utalványt, de kérheted online utalványként is.
Ha van idő és valami kézzel fogható formában szeretnéd az élményt ajándékozni akkor választhatsz különböző csomagolások közül, ezt követően a kollégák csomagolják, elküldik futárszolgálattal a rendelésed vagy az irodánkban akár azonnal átveheted.
Ha hétvége van, és gyorsan szükséged lenne az ajándékra, de már nincs idő a kiszállításra, vagy az irodánk zárva van, akkor válaszd az e-utalványt!
A bankkártyás fizetés után pár perccel már meg is kapod az online/letölthető utalványt a rendeléskor megadott email címre!
Nincs más teendőd, mint kinyomtatni és már át is adható ajándékba, de küldheted telefonon is email formájában. Ha magadnak / magatoknak rendelted az élményt már foglalhatod is az időpontot az utalványbeváltás menüpontunkban > https://meglepkek.hu/utalvany
Bármilyen kérdésed lenne még megrendelés előtt keress minket e-mailen, telefonon, chaten.
Telefonon és e-mailen akár hétvégén is elérsz minket!
Élmény időtartama
Átvételi módok
60.000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES kiszállítás!
- hétköznap 16 óráig leadott megrendelésed a következő munkanapon megkapod, akár másnapra!
Fizetési módok
Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (H-P: 8-18 I Sz-V: 8-17) megválaszolnak minden kérdést.