A 3 órás latte-art workshopunkon megtanítjuk, hogyan lehet a kávézást művészi szintre emelni a felgőzölt tej és a kávé vegyítésével. Várjuk a kezdőket, akik saját szórakoztatásukra sajátítanák el a tejhab művészetet, és azokat a baristákat is, akik szeretnének továbbfejlődni ezen a területen.
Várunk VIII. kerületi Kávé Centrumunkban, hogy bevezessünk a FINOM Kávé világába!
Élmény időtartama: 3 óra.
Latte-art készíthető minden tejes csésze italból, úgymint latte, cappuccino, cortado, flat-white, de akár még forró csokiból is. Egy latte-art-tal díszített ital sokkal ízletesebbnek tűnik az első benyomás alapján és jelképezi mindazt a kemény munkát, amit a barista belerakott.
Mit lehet elsajátítani tanfolyamunkon?
- a tej „működésének” elméletét
- a tökéletes tejhab elkészítésének technikáját
- konzisztens tejhőmérséklet beállítását
- különböző latte-art minták bemutatása (szív, tulipán, rosetta)
- latte-art minták egyéni gyakorlása
Mitől függ, hogy jó ízű lesz-e a kávéd? A kávé íze sok tényezőtől függ, többek között:
- kávé fajtájától
- a termesztés, a termőterület adottságaitól
- fermentálás körülményeitől
- szállítás körülményeitől
- a pörköléstől (talán a legjelentősebb mértékben)
- a pörköléstől eltelt időtől (se túl friss, se túl régi)
Ezeken a tényezőkön a felhasználó már nem tud változtatni, csupán annyit tehetünk, hogy megbízható forrásból vásároljuk frissen pörkölt szemes kávénkat. A jó pörkölőmester ismeri a kávé termőterületét, feldolgozásának módját és megbízható jó minőségű alapanyagokkal dolgozik. Mindemellett kiválóan pörköli a különböző kávészemeket, minden esetben a rendelkezésére álló információk figyelembevételével az adott alapanyaghoz igazítva.
Hogyan lehet befolyásolni a kávém ízét a készítéssel?
Abban az esetben, ha minden adott a tökéletes kávéhoz, megfelelően termesztették, gondosan szüretelték, dolgozták fel és pörkölték meg, az a feladat maradt, hogy az alapos előkészítéseket követően az i-re felkerüljön a pont a megfelelő darálással és elkészítéssel.
A kávé elkészítése során is sok tényező befolyásolja a végső ízélményt, amire mi magunk is hatással vagyunk mikor otthon készítjük el kedvenc italunkat:
- a kávé őrlemény finomsága
- a készítés vagy extrakció ideje
- az alapanyagok aránya
- a készítés eszköze, avagy módja
- a víz minősége
- tömörítés mértéke
- a készítési hőmérséklet
- az esetlegesen alkalmazott nyomás mértéke
A Coffee Education Centerben professzionális környezetben, csúcskategóriás gépparkkal dolgozunk. Barátias hangulatú oktatásaink magas minőségű specialty kávéval történnek, kis csoportokban, ügyelve arra, hogy mindenkinek kellő figyelmet tudjunk biztosítani. Az újhullámos kávézás elkötelezett hívei vagyunk. Több éves szakmai tapasztalattal a háttérben lépést tartunk a mai trendekkel, és naprakész tudást adunk át tanítványainknak. Több magyarországi kávézótulajdonos profi barista oktatónk egykori tanítványai közül került ki. Barista tanfolyamunk sikeres elvégzése után biztos alapokra és piacképes tudásra teszel szert, amivel könnyen el tudsz helyezkedni bármelyik specialty vagy nem specialty kávézóban.
Utalványbeváltást ezen a linken intézheted és utána telefonszámon már csak az időpontot kell egyeztetni kollégánkkal, hogy mikor viszed el az autót, mész a repülésre, hajózásra, stb https://meglepkek.hu/utalvany/bevaltas.
Élmény időtartama
A helyszín leírás
Átvételi módok
60.000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES kiszállítás!
- hétköznap 16 óráig leadott megrendelésed a következő munkanapon megkapod, akár másnapra!
Fizetési módok
Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.