Pannonhalmi Apátsági Pincelátogatás 7 boros kóstolással - Meglepkék

5 800 Ft-tól

Kosárba

Pannonhalmi Apátsági Pincelátogatás 7 boros kóstolással

Pannonhalmi Bencés apátságról egy kis történeti összefoglaló:

A pannonhalmi bencés monostor szerzeteseinek életét századokon át, nap mint nap végig kísérte a szőlő és a bor. A második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai biztosította lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és az MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható a Pannonhalmi Főapátság újraindított pincészete.

A borászati látogatás során munkatársunk bemutatja a vendégeknek a pincészet épületegyüttesét a présházzal és a borházzal, ismerteti a borkészítés technológiai folyamatát, majd a vezetés befejezéseként a vendégek a Főapátság válogatott boraiból álló kommentált kóstolón vesznek részt.

Birtokméret: 50 hektár
Dűlők: Széldomb, Tavaszó, Babszökő, Packalló, Cseresznyés
Szőlőfajták: sauvignon blanc, rajnai rizling, olaszrizling, tramini, pinot blanc, chardonnay, viognier, királyleányka, pinot noir, merlot, cabernet franc
Talaj: lösz, homok, karbonát-maradványos barna erdőtalaj, Ramann-féle erdőtalaj

„16 szüreten van túl az Apátság, ebből 13 a növekedésről szólt, az utóbbi három a finomításról, cizellálásról. Nem szeretnénk még nagyobbak lenni, hanem az a cél, hogy sokkal jobban csináljuk, ami megvan. Szerencsére a bencések nyitottak, engednek kísérletezni, újítani, így nem veszek el a napi rutinban, hanem folyamatosan tanulhatok.” – Liptai Zsolt, borász

A látogatás a Pannonhalmi Apátsági Pincészet által szervezett szakszerű vezetéssel történik, amelynek keretében vendégeink betekintést nyerhetnek a bencés szőlő- és borkultúra történelmébe, megismerkedhetnek az új épületegyüttessel, illetve a borkészítés technológiai folyamataival, valamint megkóstolhatják borainkat. Jelentkezés az alábbi elérhetőségeken:

A kóstolás a pincészet hordós érlelőterében zajlik, ahol 15-16°C hőmérséklet uralkodik, ezért kérjük látogatóinkat, hogy megfelelő öltözetről gondoskodjanak.

Utalványbeváltást ezen a linken intézheted és utána telefonszámon már csak az időpontot kell egyeztetni kollégánkkal, hogy mikor viszed el az autót, mész a repülésre, hajózásra, stb https://meglepkek.hu/utalvany/bevaltas.

Élmény időtartama
2,5 óra
A helyszín leírás

Az élményprogram helyszíne: Pannonhalma.

Átvételi módok

Elektronikus utalvány
Azonnal letölthető, kinyomtatható, éjjel-nappal elérhető
Személyesen irodánkban

címünk: 1095 Budapest, Tinódi Lantos Sebestyén köz 1. (sarok üzlet).

 

TÉRKÉP ITT!

 

(rendelhetsz/átvehetsz hétköznap munkaidőben 8-17 között)
Futárszolgálat: 1.790 Ft

60.000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES kiszállítás!

- 60.000 Ft felett INGYENES!
- hétköznap 16 óráig leadott megrendelésed a következő munkanapon megkapod, akár másnapra!

Fizetési módok

Bankkártyával online a weboldalon keresztül
Banki átutalással
Készpénzzel irodánkban
Futárnak készpénzzel vagy bankkártyával
OTP és K&H Szépkártyával

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Pannonhalmi Apátsági Pincelátogatás 7 boros kóstolással

5 800 Ft-tól
290 pont ügyfélkártyára

Kapcsolódó élmények