Haverokkal kirándulás Dobogókőn, éjszakázás együtt a Kilátónál a Menedékházban - Meglepkék

16 900 Ft-tól

Kosárba

Haverokkal kirándulás Dobogókőn, éjszakázás együtt a Kilátónál a Menedékházban

A Báró Eötvös Loránd Menedékház kedves kis szobákkal, étteremmel gyönyörű környezettel, hatalmas fákkal, hűs árnyékokkal, kalandos kiránduló útvonalakkal és páratlan kilátással vár titeket Dobogókőn!
A szobákban baráti társaság összekovácsoló, vicces helyzeteket szülő, igazi retro tábori feelinget adó emeletes ágyak vannak! Nyolcan lehet egy szobában elférni!
Saját fürdőszoba található és ruhásszekrény szintén biztosított. A szobához természetesen mindig jár finom, bőséges reggeli.
A Menedékházban étterem is a vendégek rendelkezésére áll magyaros ízvilággal, A la carte kiszolgálással.

Dobogókő, a Visegrádi-hegység 700 méteres csúcsa sokkal több, mint egy hegytető: az egyik legnépszerűbb hazai kirándulóhely, gyógyító- és vallási zarándokhely, a hazai kirándulástörténet meghatározó helyszíne. Rengeteg színes, panorámás túra kiindulópontja.

Miért lett népszerű Dobogókő?

A 19. század végén a túrázás népszerűsítésének érdekében a Magyar Turista Egyesület tagjai, Thirring Gusztáv és dr. Téry Ödön jelölték ki az első turistautakat Dobogókő környékén. Az ő nevüket őrzi a Thirring-körút és a Téry-szikla, amely népszerű túraútvonal és turista látványosság is. Dobogókő a főváros közelségének, a hangulatos és változatos erdei utaknak, és a páratlan panorámának köszönhetően hamar népszerű kirándulóhellyé vált.  

Hogyan közelíthetjük meg Dobogókőt?

Dobogókő megközelítése rendkívül egyszerű. Számtalan lehetőség közül választhatunk, kinek mi tetszik: erdei úton, aszfaltos úton, hosszabb-rövidebb túraútvonalon egyaránt elérhető.  Biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Ehhez kínálunk egy kis segítséget.

Aki a legegyszerűbb megoldást választja, egészen a hegytetőig vezethet, és egy fizetős parkolóban hagyhatja kocsiját. Hétvégenként érdemes jó korán érkezni, mert a parkolóhely rendkívül népszerű, hamar megtelik. Budapest felől a 11-es úton, Pilisszentkereszt felé haladjunk. Innen a Dobogókői úton a Két-bükkfa-nyereg irányába, majd tovább egyenesen az aszfaltos úton egészen a hegytetőig vezessünk.

Volánbusszal a Pilisszentkereszt, Forrás u. megállóból mindössze 20 perc alatt a Dobogókői hegytető megállóba érkezünk.

A Báró Eötvös Lóránd menedékház az 1898-as építésekor az első menedékház volt Magyarországon. Pár évvel később építettek hozzá egy kőépületet, amely jelenleg Turistamúzeumként működik.

A menedékháztól induló túrák további látnivalói

 • Rám-szakadék
 • Thirring-szikla
 • Zsivány-sziklák
 • Ferenczy-szikla a Rám-hegyen
 • Vadálló-kövek
 • Prédikálószék
 • Pilis-tető

Mi van a közelben?

 • a párkányi Vadas termálfürdő 16 km 
 • Magaslat Rámszakadék 4 km 
 • Magaslat Pilis hegytető 5 km 
 • Magaslat III. Béla korabeli Kolostor romok 5 km 
 • Tó Háziréti horgásztó 7 km 
 • Tó Határréti horgásztó 10 km 
 • Tó Luppa sziget strand 13 km 
 • Folyó Duna 20 km 

Dobogókői Nagykilátó

A hegytetőre érve csodálatos panoráma tárul elénk a dobogókői Nagykilátóból, a látottak beazonosításához a kihelyezett panorámatábla nyújt segítséget. A kilátó és a hozzá vezető ösvény akadálymentes, a védőkorlátoknak köszönhetően kisgyermekek számára is biztonságos. A kilátó ingyenes, egész évben szabadon látogatható.

Egyes spirituális nézetek szerint éppen hazánkban, Dobogókőn található Földünk szívcsakrája (energiaközpontja). Ahogy a neve is utal rá: “dobogó szív”. Maga a Dalai Láma is kifejezetten ezért látogatott Magyarországra és hívta fel a magyar nép figyelmét, hogy mennyire fontos óvni Földünk szívét. Így vagy úgy, az biztos, hogy egy kivételes nyugalmat árasztó csodahelyről beszélünk, ahol pár pillanatra biztosan megáll velünk az idő. Egy hely, ahova egyszer mindannyiunknak el kell látogatni.

Élmény időtartama
1 éjszaka
A helyszín leírás

Dobogókő, Eötvös Loránd Menedékház

Átvételi módok

Elektronikus utalvány
Azonnal letölthető, kinyomtatható, éjjel-nappal elérhető
Személyesen irodánkban

címünk: 1095 Budapest, Tinódi Lantos Sebestyén köz 1. (sarok üzlet).

 

TÉRKÉP ITT!

 

(rendelhetsz/átvehetsz hétköznap munkaidőben 8-17 között)
Futárszolgálat: 1.790 Ft

60.000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES kiszállítás!

- 60.000 Ft felett INGYENES!
- hétköznap 16 óráig leadott megrendelésed a következő munkanapon megkapod, akár másnapra!

Fizetési módok

Bankkártyával online a weboldalon keresztül
Banki átutalással
Készpénzzel irodánkban
Futárnak készpénzzel vagy bankkártyával
OTP és K&H Szépkártyával

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Haverokkal kirándulás Dobogókőn, éjszakázás együtt a Kilátónál a Menedékházban

16 900 Ft-tól
845 pont ügyfélkártyára