Futószáras lovaglás gyerekeknek a Dunakanyarban - Meglepkék
Ennyi ideig tudsz kiszállítással rendelni:
December 21 zárásig
24 nap
00 óra
00 perc
Ennyi ideig tudsz bejönni az irodánkba átvenni:
December 23 zárásig
24 nap
00 óra
00 perc
Online utalványt eddig rendelhetsz:
Amikor csak akarsz, akár Szenteste is
24 nap
00 óra
00 perc
Karácsonyi mézes kalács emberke
Karácsonyi Ajánlataink
Kiszállítással:
24 nap
00 óra
00 perc
Irodánkban átveheted:
24 nap
00 óra
00 perc
Online e-utalvány:
24 nap
00 óra
00 perc

4 500 Ft-tól

Kosárba

Futószáras lovaglás gyerekeknek Dunakanyarban a Wackor lovastanyán

Futószáras lovaglás gyerekeknek a Dunakanyarban
Futószáras lovaglás gyerekeknek a Dunakanyarban
Futószáras lovaglás gyerekeknek a Dunakanyarban
Futószáras lovaglás gyerekeknek a Dunakanyarban
Futószáras lovaglás gyerekeknek a Dunakanyarban

A lovassport rendkívüli fejlesztő erővel bír, mind a fizikális, mind a mentális, és lelki készségek, képességek terén. A lovaglás gyerekeknek rendkívüli fejlesztő hatással bír mind fizikai, mind mentális, mind az idegrendszeri fejlődés terén!

Minél hamarabb találkozik egy ember a lovaglás eme áldásos hatásaival, annál több pozitívumát élvezheti. Mi nem egy teljesítmény-, hanem egy élményorientált lovasiskola vagyunk. Alapvető célunk, hogy megismertessük, és ezen keresztül megszerettessük a gyermekekkel a lovak csodálatos világát, és egy kicsit az életre is tanítsuk őket a lovagláson, a lovakkal való foglalkozáson keresztül. Az alapok fontosságának elsőbbrendűségét nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, ezért erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. A gyerekek jól érzik magukat, a szabadban, mozgás közben, állatok társaságában, akiktől rengeteget tanulnak….nem is kell ennél több a boldog, kiegyensúlyozott gyermekkorhoz.

Mindenki, aki először ül lóra futószáron kezd lovagolni. Itt nem Te irányítod a lovat, hanem az edző egy kör közepén állva, egy hosszú szárral. A személyre szabott oktatás miatt annyi időt dolgozunk így, hogy elég időd legyen elsajátítani az ülést, az egyensúlyt, a simulékony, helyes mozdulatokat, és a megfelelő érzéseket, amik a lovagláshoz szükségesek. A legfontosabb szakasza a lovaglás tanulásának. Nagy hangsúlyt fektetünk rá!

Az alapkoncepció ugyan az minden korosztálynál, csupán az életkori  és testi sajátosságokat figyelembe véve differenciálódik az oktatás.

Lovaglás kezdőknek:

A legfontosabb, legérzékenyebb szakasza a tanulásnak, ami alatt egy jó oktató, egy jó edző  pozitív alapokra tudja helyezni a későbbi lovas életünket. Természetesen, ha a lovas is így szeretné, és elhatározta magát.  Nagyon fontosnak tartjuk a biztos, stabil, érzésekkel teli alapok elsajátítását.

Alapvető fontosságú a lehető legbiztonságosabb körülmények megteremtése, de nem mehetünk el amellett, hogy a lovaglás életszerűségéhez szorosan hozzá tartozik a ló menekülő állat mivolta, és, hogy bizony a lóról le is lehet esni. Ezt nem szokták hangsúlyozni a csalogató leírásokban, pedig szerves része a lovaglás tanulásának, folyamatának.  Megpróbáljuk a tőlünk telhető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy erre is felkészítsük lovasainkat. Mert egy örökbecsű repülős mondás is megmondta, ami a lovasokra is igaz….. ” Fent még senki sem maradt..” ?

A gyermekek még ösztönösen fordulnak az állatok, és a mozgás felé. Ezt használjuk ki mi is, hogy ez az ösztönös, rugalmas, beengedő hozzáállás segítse őket a lovaglás elsajátításában. Gyerekként sokkal fogékonyabbak, könnyebben tanulnak, viszont lassabb is a fejlődés, mivel még ők maguk is egy fejlődési folyamaton mennek keresztül, sok sok éven át. A lovaglás, a lovakkal, kutyákkal (általában az állatokkal) való foglalkozás, sportolás speciális, célzott mozgásmintákkal való kombinálása rendkívüli fejlesztő erővel hat a gyerekek fizikai és mentális egészségére.

Gyerekbarát lovastanya

Lovardánk területén belül játszótér, több terápiás jellegű kutya, olvasósarok, várja az esetlegesen nem lóra ülő gyerkőcöket, és szüleiket.

Gyakran ismételt kérdések

Hány éves kortól érdemes lovagolni?

Körülbelül 1,5 – 2 éves kortól érdemes elkezdeni a lovaglást, természetesen az életkori sajátosságokat maximálisan figyelembe véve.

Milyen gyakran érdemes lovagolni járni a gyermekemnek?

Mint minden tevékenységnél, itt is segít a minél gyakoribb ismétlés, de természetesen az egyéni, családi, anyagi lehetőségekhez, és egyéni célokhoz igazítva érdemes meghatározni a foglalkozások gyakoriságát.

Mi az ideális lovaglás felszerelés?

Elsősorban kényelmes, réteges, az időjárásnak megfelelő öltözék. Az első néhány alkalom alatt kiderül, hogy mennyire tervez hosszú távra a lovaglás tanulása terén, így később biztosabban vásárolhat magának lovaglás felszerelést.

Mi a futószárazás célja?

A futószárazás célja a lovagoltatás gyerekeknek, és lovagoltatás felnőtteknek a legbiztonságosabb módon.
A lovaglás alapjait így a legkönnyebb elsajátítani.

Egyedül, vagy csoportosan jobb lovagolni?

Mindkettőnek megvan az előnye. Gyermekfüggő a dolog, de akár mindkettőre is van lehetőség, igény szerint.

Kérhetek-e egyéni foglalkozást a gyermekemnek?

Természetesen igen, a megfelelő felárat fizetve meg tudjuk oldani az egyéni edzést, igény szerint.

Muszáj pónin lovagolnia a gyermekemnek?

A gyermekek számára az ideális lovas társ a póni. Méretükből adódóan a dimenzióik sokkal jobban illenek egymáshoz. Emellett Pónin megtanulni hosszú távon sokkal előnyösebb a gyermeknek, mint nagy lovon. Természetesen időnként ülhetnek nagy lovon is a gyerekek, mert tudjuk, hogy az mekkora örömöt, és büszkeséget jelent a kicsiknek. De nagyrészt maradunk a nekik megfelelő méretű lovaknál. Csakúgy, ahogy bicikliből, és cipőből is a megfelelő méretűt veszünk nekik.

Mennyi idő alatt tanul meg a gyermekem lovagolni?

Hangsúlyozzuk, hogy a gyerekek mind egyéni képességekkel, és készségekkel vannak ellátva. Ennek ismeretében nem áll módunkban időintervallumot mondani a fejlődésük üteméről.

Miért halad gyorsabban x.y. gyermeke, mint az enyém?

Minden lovas (gyermek, és felnőtt egyaránt) a saját tempójában halad, azt siettetni kifejezetten káros a lovas számára. Ezért kérjük a szülőket (és a gyermekeket, felnőtt lovasokat is), hogy ne siettessék a fejlődés ütemét, és főleg ne hasonlítgassák gyermeküket (magukat) másokhoz, mások fejlődési tempójához.
Nem teljesítmény-, hanem élményorientált lovasiskola vagyunk.

Élmény időtartama
1 óra

informaciok

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:00-18:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Díszboríték
Díszboríték

Különlegesen Exkluzív kialakítású aranynyomással, igényes formalakkozással készült díszboríték - 1.850 Ft

Díszdoboz
Díszdoboz

Stílusos, elegáns fekete formalakkozott díszdoboz ami már egy komplett ajándékcsomag – 1.990 Ft

Dísztok
Dísztok

Elegáns fekete formalakkozott dísztok amivel ünnepélyes lesz a csomagolás – 1.990 Ft

Palackposta
Palackposta

Különleges "csomagolási" forma, az utalványt üveg palackba és fa dobozba csomagoljuk - 6.990 Ft

Narancs színű boríték
Narancs színű boríték

Egyszerű de mutatós narancssárga boríték utalvány átadáshoz – 250 Ft

Egyedi utalvány Puzzle formában
Egyedi utalvány Puzzle formában

Kreatív és vicces ajándékozási forma, a konkrét utalványról egyedi puzzle-t készítünk - 4.990 Ft

Fadoboz feszítő vassal
Fadoboz feszítő vassal

Igényes, vagány 27x27 cm-es faláda feszítővassal, szegekkel és benne az elrejtett utalvánnyal díszdobozban.  - 19.990 Ft

Kiugró ajándékutalvány
Kiugró ajándékutalvány

Egyedi csomagolási forma, a dobozt feltépve konfetti robban az ünnepeltre, az utalványt bele csomagoljuk - 4.490 Ft Nézd meg milyen a hatása!

Díszhenger
Díszhenger

Exkluzív, fekete díszhenger elegáns arany díszítéssel. Igazi különlegesség, az ajándék méltó díszítése – 1.990 Ft

Arany szülinapi díszboboz ajándék palack borral
Arany szülinapi díszboboz ajándék palack borral

Az élményutalványt palackpostába tekerjük amit egy ajándék üveg borral* együtt elegáns arany "BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT" feliratú dobozba helyezünk - 11.990 Ft
*bor nem választható

Mágneses díszdoboz
Mágneses díszdoboz

Elegáns és komplett csomagolási forma, ami azonnal átadható – 2.990 Ft

Égetett fadoboz ajándék borral
Égetett fadoboz ajándék borral

Az utalványt palackpostába tekerjük és egy ajándék bort* csomagolunk mellé 12.990 Ft
*bor nem választható

Futószáras lovaglás gyerekeknek Dunakanyarban a Wackor lovastanyán

4 500 Ft-tól
225 pont ügyfélkártyára