Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét - Meglepkék

194 990 Ft-tól

Kosárba

Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét

Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét
Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét
Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét
Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét
Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét
Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét
Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét
Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét
Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét

Duna-delta horgászat:

A horgásztanya Chilia - Veche településen található. A legközelebbi nagyobb város Tulcea település.

A nyári hónapokra kb. fél évre előr telnek be a helyek, érdemes időben foglalni.

A turnusok mindég szombati érkezés és szombati hazautazás.

Ha egyedül jön, nem fog összekerülni senkivel, egyedül lesz a kétszemélyes szobában. Sajt fürdőszobás minden szobánk. 

A horgászat során magyar nyelvű kollégánk során segít mindenben, hogy sikeres legyen a horgászat.

Van orvosi ügyelet is, bármilyen komolyabb probléma esetén mentőhelikoptert is küldenek a helyszínre.

Az üzemanyagon kívül nincs semmilyen más költég, esetlegesen kávé, frissítő vagy alkoholos ital vasárlása illetve ha valamilyen plusz csalit szeretne a horgászathoz. 

A havi útdíj ára körülbelül 2500 forintnak megfelelő lei illetve a komp az oda vissza útra körülbelül 200 lei, nagyjából 15000 forint. 

 

Az ukrán háború semmilyen formában nem zavar be, teljes nyugalom van, nem terjedt illetve nem is fog kiterjedni erre a részére ukrajnának. Ebből kifolyólag nincs is semmilyen korlátozás.

A horgászvízről
A Duna-deltában horgászatunkat maximum a hattyúk, gémek, és egyéb védett madarak zavarhatják meg. Egy két napos etetéssel, egész napos szórakozást nyújtanak a 3-6 kg-os deltai vadpontyok. Ha valaki türelmesebb és beéri kevesebb kapással, etetés nélkül egy jól megválasztott helyen összeakadhat élete pontyával, akár 20-30 kg-ossal is.
A delta harcsái a Pó-folyó fénykorát idézik, mind halbőségben, mint a halak méreteiben. Aki kitartó és éjjel alvás helyett a horgászatot választja, jó eséllyel horogvégre csalhat egy-egy nagyobb 50-60 kg-os példányt is. A legendás csukaállomány is megérdemel pár szót, hiszen aki rászán egy fél napot valamelyik gyönyörű tavon a pergetésre, hatalmas élményben lehet része. Rövid idő alatt akár 20-30 db csukát is foghatunk, a megfelelő műcsalival dobálva. Természetesen ezeknek a halaknak túlnyomó része visszakerül a vízbe, hogy másoknak is örömet okozhasson még megfogásuk. A szép süllők és az akár napi több száz darab kifogható balin, ellenállhatatlan csábítás a pergető horgászoknak. 

Mikorra tervezzük a túrát?
Alapvetően azt kell eldöntenünk milyen halfajra szeretnénk horgászni, és milyen módszerrel. A tavaszi időszak kedvez a nagy csukák fogásának, míg a tilalom feloldása utáni közvetlen időszak a harcsások kedvence. Az ősz egyaránt hoz szép harcsát, pontyot és süllőt, nemhiába ezek a hetek telnek be először a foglalási táblán. Az augusztus rekkenő hősége, ismételten a harcsásoknak kedvez, mind az éjszakai pergetés, mind a kuttyogtatás szempontjából. Az október, november pedig újra a csukásokat csábítja a delta vizeire.

Hogyan utazzunk?
Magyarországról a delta kapuja Tulcea (Tulcsa, Románia), kb. 16-18 óra autózással kényelmesen elérhető. Az úton két rövid kompátkeléssel kell számolnunk.

Milyen szabályok alapján horgászhatunk?
A napi kifogható hal mennyisége 5 kg, ha ez meg van hivatalosan be kell fejezni a horgászatot, de természetesen ha a zsákmány szabadságát visszaadjuk, kedvünkre horgászhatunk tovább. A hatóságok vendégeinket nem zaklatják ugyan, de korlátlan mennyiségű hal behozását a tanyára a tulajdonosok sem nézik szívesen. Mindezek ellenére, egy kis harcsafilét, süllőt bárki hazavihet, ha gondolja, persze nem több 10 kg-os mennyiségben.

Milyen felszerelést vigyünk, hogyan készüljünk?
Ez egy nagyon összetett kérdés, itt elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen halfaj(ok)ra milyen módszerrel szeretnénk horgászni. Ha pergetni szeretnénk, többfajta bot és damil vastagság is szóba kerülhet; kezdve a sügerezéshez használt 200-220 cm-es, 2-15 gr dobósúlyú könnyű pergető bottal és a 0,12-0,14-es damillal bezárólag a harcsapergetéshez használt 80-150 grammos botig és 0,17-0,25-ös fonott zsinórig széles a skála. Pergető horgászoknak érdemes többfajta bottal és orsóval is készülni, hiszen rengeteg a balin, a csuka és a süllő is. Amennyiben elsősorban pontyozni és harcsázni szeretnénk, természetesen ehhez erősebb felszerelésre lesz szükségünk, fenekező pontyozáshoz 300-320 cm-es, 60-150 grammos botra, 0,25-0,35-ös monofil, vagy 0,15-0,25-ös fonott zsinórra, fenekező vagy kuttyogtató harcsázáshoz 200-270 cm és 100-600 gramm között váltakozó botra, és csakis fonott zsinórra! A csalik is igen széles skálán mozognak, foglaláskor ezekről részletesen írunk a vendégek részére küldött tájékoztató füzetünkben.

Általános információk
A horgásztanyán teljes körű kiszolgálásban van horgászvendégeinknek része. A szolgáltatásokat csomagban nyújtják szabott áron, mivel meglátásunk szerint ezen szolgáltatások elengedhetetlen részei egy vagy két hét kikapcsolódásnak a delta vidékén.

A túra ideje alatt, a részvételi díjért biztosítják az alábbiakat:

  • szállás kétfős faházakban, közös nappalival és fürdővel,
  • bőséges reggeli, meleg vacsora, kávé, ásványvíz,
  • motorcsónakok két személyenként 1 db,
  • horgászengedélyek,
  • vezető, aki segít eligazodni a deltában, megmutatja az etetett helyeket és az eredményes módszereket.


A részvételi díjon felül fizetendő a benzin a motorcsónakokba, valamint az útiköltségek.

A motorcsónak üzemanyag költségére, csónakonként, vagyis két személyre, átlagos használat mellett kb. 120 EUR/hét összeget kell számolni. Az üzemanyag 2 EUR/liter árban kerül elszámolásra. Ez az ár nem pusztán a benzint fedezi, hanem a folyamatos olaj és szervizköltséget.
A leutazás költsége: az út hossza oda-vissza kb. 2.500 kilométer (Budapestről számolva).
Fontos!!! Minden kedves vendégünk hozza magával (ha van) kishajóvezetői engedélyét!

Horgásztippek
Egyet nem szabad elfelejteni: a Duna-delta vadvíz. Saját szabályokkal, az időjárásnak, vízjárásnak kiszolgáltatott horgásszal. Aki ezzel nem számol, az illúziókba ringatja magát. Nincsen tuti fogás, garantált hal. Aki így érkezik erre a vízre, az csalódni fog. Azonban ha jól felkészülünk, megfogadjuk a túravezető tanácsait, kitartóan horgászunk és az időt a vízen töltjük nem a pálinka mellett a tanyán, valamint még egy kis szerencsénk is van, akkor olyan élményben lehet részünk, amelyre hazai körülmények között esélyünk sincs.

Azt javasoljuk mindenki válasszon ki 2, maximum 3 olyan halfajt, melynek horgászatában, már hazai vizeken jártas. Rendelkezik ismerettel, a módszerekről csalikról. A második lépés, hogy túravezetőnk, megmutatja azokat a helyeket, ahol jó eséllyel horgászhatunk az adott halfajra, vagy éppenséggel már etetve van a hely. Harmadik lépés, hogy előre pontosan kidolgozott terv alapján horgásszunk következetesen, mind a helyek mind a módszerek tekintetében.

Élmény időtartama
1 hét
A helyszín leírás

Az élményprogram helyszíne: Románia, Duna-delta.

Ajándék átvételi módok

Elektronikus utalvány
(azonnal letölthető, nyomtatható, 0-24 elérhető)
Személyesen irodában
(rendelhetsz/átvehetsz hétköznap munkaidőben 9-17 között)
Futárszolgálat: csupán 990 Ft.
(hétköznap 16 óráig leadott megrendelésed a következő munkanapon megkapod, akár másnapra!)

Fizetési módok

Bankkártyával online a weboldalon keresztül
Banki átuttalással
Készpénzzel irodánkban, vagy utánvéttel
OTP és K&H Szépkártyával

informaciok

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Díszboríték
Díszboríték

Különlegesen Exkluzív kialakítású aranynyomással, igényes formalakkozással készült díszboríték - 1.850 Ft

Díszdoboz
Díszdoboz

Stílusos, elegáns fekete formalakkozott díszdoboz ami már egy komplett ajándékcsomag – 1.990 Ft

Dísztok
Dísztok

Elegáns fekete formalakkozott dísztok amivel ünnepélyes lesz a csomagolás – 1.990 Ft

Palackposta
Palackposta

Különleges "csomagolási" forma, az utalványt üveg palackba és fa dobozba csomagoljuk - 6.990 Ft

Narancs színű boríték
Narancs színű boríték

Egyszerű de mutatós narancssárga boríték utalvány átadáshoz – 250 Ft

Egyedi utalvány Puzzle formában
Egyedi utalvány Puzzle formában

Kreatív és vicces ajándékozási forma, a konkrét utalványról egyedi puzzle-t készítünk - 4.990 Ft

Fadoboz feszítő vassal
Fadoboz feszítő vassal

Igényes, vagány 27x27 cm-es faláda feszítővassal, szegekkel és benne az elrejtett utalvánnyal díszdobozban.  - 19.990 Ft

Kiugró ajándékutalvány
Kiugró ajándékutalvány

Egyedi csomagolási forma, a dobozt feltépve konfetti robban az ünnepeltre, az utalványt bele csomagoljuk - 4.490 Ft Nézd meg milyen a hatása!

Díszhenger
Díszhenger

Exkluzív, fekete díszhenger elegáns arany díszítéssel. Igazi különlegesség, az ajándék méltó díszítése – 1.990 Ft

Arany szülinapi díszboboz ajándék palack borral
Arany szülinapi díszboboz ajándék palack borral

Az élményutalványt palackpostába tekerjük amit egy ajándék üveg borral* együtt elegáns arany "BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT" feliratú dobozba helyezünk - 11.990 Ft
*bor nem választható

Mágneses díszdoboz
Mágneses díszdoboz

Elegáns és komplett csomagolási forma, ami azonnal átadható – 2.990 Ft

Égetett fadoboz ajándék borral
Égetett fadoboz ajándék borral

Az utalványt palackpostába tekerjük és egy ajándék bort* csomagolunk mellé 12.990 Ft
*bor nem választható

Duna-delta Horgászat 1 főre 1 hét

194 990 Ft-tól
9 749 pont ügyfélkártyára