Borkóstoló Egerben a Havas & Timár Pincészetben - Meglepkék

24 000 Ft-tól

Kosárba

Borkóstoló Egerben a Havas & Timár Pincészetben

Borkóstoló Egerben a Havas & Timár Pincészetben
Borkóstoló Egerben a Havas & Timár Pincészetben
Borkóstoló Egerben a Havas & Timár Pincészetben
Borkóstoló Egerben a Havas & Timár Pincészetben
Borkóstoló Egerben a Havas & Timár Pincészetben

Jó választás borimádó ünnepeltnek, társaságnak, bort kedvelő baráti társaságnak!

A pincészet két borásza az alábbi szavakkal mutatja be dűlőit:

"A pincészet egy hektár saját szőlőterülettel rendelkezik, azonban az első 2008-as szüret óta nagyon szoros együttműködésben dolgozunk szőlőtermelőinkkel. Ez nagyon fontos számunkra, mert hisszük és érzékeljük, hogy a minőség nagy részben a szőlőben dől el. Éppen ezért évről-évre egyre több tapasztalattal, gondos odafigyeléssel közösen végezzük a szőlő munkáit. Ez azt jelenti, hogy minden kézi munkában, metszésben, kötözésben, hajtásválogatásban, fürtválogatásban és természetesen a szüretben is aktívan részt veszünk.

Borászati filozófiánk az, hogy a bort csak kifogástalan minőségű, egészséges és technológiailag teljesen érett szőlőből, minimális macerálással, lehető legkevesebb fejtéssel, természetesen készítsük, azért, hogy ne veszítsünk illat- és ízanyagokat!”

Érdekességek az egri borvidékről:

Az Egri borvidék Magyarország egyik legrégebbi történelmi borvidéke. Mintegy 5340 hektárnyi szőlőültetvénye a Bükk hegység déli lankáin terül el. A borvidék két eredetvédelmi körzetre, az Egrire és a Debrőire tagozódik, így a központ, Eger mellett, még 19 község tartozik hozzá. Eger városa, több mint ezeréves kisváros, dicső történelmi múltjával, értékes műemlék együtteseivel, boraival és gyógyvizeivel Magyarország leghíresebb és leglátogatottabb városainak egyike, jelentős kulturális és művelődési központ.

A város és környéke híres történelmi borvidék. A lakosság csaknem 1000 éve foglalkozik szőlő- és bortermeléssel olyan kiváló borokat termelve, mint az Egri Bikavér, az Egri Leányka, Debrői Hárslevelű, Egri Csillag.

A legöregebb borospincék kora a 400 évet is meghaladja, de napjainkban is vájnak még új pincéket. Az egri borvidék a rendszerváltás után rendkívül gyors fejlődésen ment át. A szőlőültetvények területe a hagyományos és az új fajták legjobb termőhelyekre történő újratelepítésével jelentősen növekedett. Meghonosították a fejlett nyugati borkultúrákban működő eredetvédelmi rendszert. Több száz közepes és kisméretű borászat megalapításával és látványos fejlődésével a borvidék borainak minősége jelentősen javult.

Az egri egyik legészakibb borvidékünk, ezért klímája hűvösebb, viszonylag későn tavaszodik, és kevésbé csapadékos.

Talaja a hegy- és domboldalakon, főleg miocén korú vulkanikus riolittufán, ezen kívül agyagpalán, nyirokon kialakult fekete színű, mészben szegény nyiroktalaj, barnaföldek, agyagbemosódásos barna erdőtalajok.

A Borkóstoló program a Tímár és Havas Pincészetben 4 fő költségétől indul, de természetesen 2-3 személlyel is nagyon lelkesen, kedvesen megcsinálják, de a 4 ember költségét ki kell fizetni, ezért tűnik furcsának, hogy 2-3 főnél az ár ugyan az.

Utalványbeváltást ezen a linken intézheted és utána telefonszámon már csak az időpontot kell egyeztetni kollégánkkal, hogy mikor viszed el az autót, mész a repülésre, hajózásra, stb https://meglepkek.hu/utalvany/bevaltas.

A helyszín leírás

Az élményprogram helyszíne: Eger.

informaciok

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (9:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Díszboríték
Díszboríték

Különlegesen Exkluzív kialakítású aranynyomással, igényes formalakozással készült díszboríték - 1.850 Ft

Díszdoboz
Díszdoboz

Stílusos, elegáns fekete formalakozott díszdoboz ami már egy komplett ajándékcsomag – 1.490 Ft

Narancs színű boríték
Narancs színű boríték

Egyszerű de mutatós narancssárga boríték utalvány átadáshoz – 250 Ft

Palackposta
Palackposta

Különleges "csomagolási" forma, az utalványt üveg palackba és fa dobozba csomagoljuk - 5.990 Ft

Egyedi utalvány Puzzle
Egyedi utalvány Puzzle

Kreatív és vicces ajándékozási forma, a konkrét utalványról egyedi puzzle-t készítünk - 3.990 Ft

Fadoboz feszítő vassal
Fadoboz feszítő vassal

Igényes, vagány 27x27 cm-es faláda feszítővassal, szegekkel és benne az elrejtett utalvánnyal díszdobozban.  - 14.990 Ft

Kiugró ajándékutalvány
Kiugró ajándékutalvány

Egyedi csomagolási forma, a dobozt feltépve konfetti robban az ünnepeltre, az utalványt bele csomagoljuk - 4.490 Ft Nézd meg milyen a hatása!

Borkóstoló Egerben a Havas & Timár Pincészetben

24 000 Ft-tól
240 pont ügyfélkártyára

Kapcsolódó élmények