Privát Szauna oda ahova csak akarod/Sauna to go - Meglepkék
Ennyi ideig tudsz kiszállítással rendelni:
December 21 zárásig
24 nap
00 óra
00 perc
Ennyi ideig tudsz bejönni az irodánkba átvenni:
December 23 zárásig
24 nap
00 óra
00 perc
Online utalványt eddig rendelhetsz:
Amikor csak akarsz, akár Szenteste is
24 nap
00 óra
00 perc
Karácsonyi mézes kalács emberke
Karácsonyi Ajánlataink
Kiszállítással:
24 nap
00 óra
00 perc
Irodánkban átveheted:
24 nap
00 óra
00 perc
Online e-utalvány:
24 nap
00 óra
00 perc

162 400 Ft-tól

Kosárba

2 napos Privát Szauna oda ahova csak akarod /Sauna to go

1 napos Privát Sauna oda ahova csak akarod /Sauna to go
1 napos Privát Sauna oda ahova csak akarod /Sauna to go
1 napos Privát Sauna oda ahova csak akarod /Sauna to go

Mindenki megérdemel egy kis nyugalmat… ott ahol szeretne.

Legyen egy jó helyszíned, ötleted. Lepd meg családodat, barátaidat, vagy magadat egy hamisítatlan finn-szauna élménnyel.

Számunkra a legnagyobb öröm, ha a mobil szaunánk minél több emberhez juttatja el az egészséget, tisztaságot és a mély ellazulást kínáló élményt.

Ha hideg van, átmelegít. A szaunázás hirtelen hőmérsékletváltozásokkal edzi hőérzetedet, ami a legmelegebb nyári napokat is elviselhetőbbé teszi .

Segítünk benne, hogy megtaláld a finn szauna valódi értékét akár a kertedben, egy hegytetőn vagy éppen egy tóparton.

Mit tud és mekkora a szauna? 

Finn stílusú szaunánkban egyszerre 5-6 személy fér el kényelmesen, de egy szauna pikniken akár 15-20 ember is kitűnően szórakozhat. A mobil-szaunában öltöző és hideg-vizes zuhanyzó is helyet kapott, így kényelmesen privát helyen készülődhetsz, még télen is.

Szaunánkat a kért helyszínre húzzunk majd a megbeszélt időpontban érte megyünk.

Illatok amiket érezhetsz a relaxálás közben

Gyógynövények, teák, RENTO illóolajok.

Az általunk összeállított gyógynövénykeverékekből készült főzetek higított verzióival értük el azt a nem túlzó és egyben gyógyhatású illatvilágot mely a tisztulási folyamatot a lehető legkellemesebbé és leghatásosabbá varázsolja.

A szaunában több féle szárított gyógynövényt is tartunk. Ezekből összeállíthatod a kedvedhez, egészségedhez passzoló illatot.

Ha kéred illóolajokkal is szolgálhatunk. 

GYÓGYNÖVÉNYEK amiket használunk:

Borsmenta: Az emésztés és epeműködés segítésére, szélhajtásra, torokfertőtlenítésre kiváló

Citromfű: Kitűnő idegerősítő, nyugtató, altató, görcsoldó. Vizeletkiválasztó, szélhajtó és izzasztó hatása is van. Nyugtatja a méhet, a szívideget, a gyomor- és emésztőrendszert.

Fehér akác: A fehér akác virága kellemes, édeskés ízű élvezeti tea. Jó köhögéscsillapító, nyálkaoldó, enyhe vízhajtó. Kiváló gyomorsavtúltengésre, reflux-ra is. Görcsoldó, nyugtató, tonizáló és székrekedésre is ajánlott

Fehér fagyöngy: Vérnyomáscsökkentő és szabályozó gyógynövény. Javítja a vérkeringést, gátolja az érelmeszesedést, segíti a szívműködést. Rák elleni gyógyszert is készítenek belőle. Csökkenti a vércukorszintet. Görcsoldó hatását is ismerjük

Kamilla: Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, szélhajtó, gyomorerősítő, fertőtlenítő.

Kisvirágú füzike: Kiválóan karban tartja a prosztatát. Megelőzhető vele az időskori jóindulatú prosztata megnagyobbodás, valamint nagymértékben csökkenthető a prosztatarák kialakulásának veszélye.

Hólyagbántalmakra és azok megelőzésére is ajánlott, ezért nem kizárólagosan a férfiak teája, nők is használhatják.

Nyírfa: Az egyik legjobb vízhajtó, veseműködést segítő gyógynövény. Vesehomok hajtásra, vesekő megelőzésre egyaránt használható.

Levendula: Idegnyugtató, étvágyjavító. Forrázatával meg lehet szüntetni az ideges szívdobogást, felfúvódás ellen is jó, valamint migrént, szédülést, melankóliát is gyógyít Vízhajtó hatása is van.

Csipkebogyó: Ez a vad gyümölcs rengeteg vitamint tartalmaz, C vitaminból például tízszer annyit, mint a citrom. Emellett van benne A, B, K és P vitamin is, a magjában pedig E vitamin.

Csalán: Vértisztító, vizelethajtó, vérképző. A vese és hólyaghomok képződését megakadályozza, elhajtja a már meglévőt. Csökkenti a vércukorszintet is. Máj és epebántalmakra, gyomor- és légzőszervek hurutos megbetegedéseire, fáradékonyság ellen is használják teáját. Reumatikus, ízületi fájdalmakra, érszűkületre, hajhullásra külsőleg használjuk

 A mozgó szauna megóvása érdekében feltétlenül legyetek tekintettel az alábbiakra:
Amennyiben a helyszínen derül ki, hogy a telepítésre kijelölt hely nem közelíthető meg biztonságosan és a telepítés egyéb módon sem lehetséges, a szauna telepítésétől a SaunaToGo csapata bármikor elállhat. Ebben az esetben a bérleti díj nem téríthető vissza.

A biztonsága érdekében szauna nem hagyható felügylet nélkül. Több napos telepítés esetén a szauna zárt területen parkolható le. Zárt, védett hely hiányában a telepítés nem lehetséges. Esetleges feltörésből származó károkért a szauna bérlője tartozik felelősséggel.

Ha a szaunát közterületen szeretnéd használni, feltétlenül tájékozódj a helyi önkormányzat szabályozásáról. Előfordulhat, hogy területfoglalási engedélyre lesz szükség, aminek beszerzése a szauna bérlőjének feladata. Adott esetben az önkormányzati ügyintézés 30-60 nap minimum, de ettől eltérő is lehet.
A területfoglalási engedély meglétét vagy a parkolási engedély meglétét legkésőbb a telepítést megelőző napon igazolnod kell. Ennek hiányában, a telepítéstől bármikor elállhatunk. Ilyen esetben a bérleti díj nem visszatéríthető.

Az ügyintézésben természetesen mi is tudunk segíteni, ha szükséges de ez nem része az alap szolgáltatásnak. Az ügyintézés díját a pontos feltételek ismeretében határozzuk meg.

Nem hagyunk tanácsok és ismeretek nélkül

 Fontos, hogy olyan embert bízzatok meg fűtéssel, aki ezt felelősséggel végzi és nem áll alkohol, vagy egyéb tudatmódosítók hatása alatt. A felhasználói feltételek megismerését és elfogadását aláírással igazoljátok. Ez a bérlés elengedhetetlen feltétele.

A szauna telepítésekor a szauna fűtéséért felelős, általatok kijelölt személy oktatásban részesül, mely kiemelten fontos a szauna biztonságos üzemeltetéséhez.

A balesetek megelőzése végett mindig tartsd be a biztonsági előírásokat.

A tűzrakás

Az üzemeltetés fontos része a tűzrakás és a megfelelő hőfok szinten tartása.

Megfelelő hőmérsékletet csak akkor tudsz elérni, ha a kályhában égő tüzet folyamatosan ellenőrzöd, beállítod a szellőzést, szükség esetén tűzifát raksz a tűzre és ha túl sok parázs gyűlt össze, kiveszel belőle valamennyit. A megfelelő hőfok elérése és megtartása miatt fontos, hogy az égés mindig a lehető leghatékonyabb legyen.

A szauna kb 1,5-2 óra erős tüzelés után éri el a kívánt hőfokot, ezután a szellőzőnyílások segítségével beállítható a nem túl heves, de mégis hatékony égés. A kályha ebben az állapotában adja le a legtöbb meleget, ilyenkor a kémény és a kövek forrók, felületük 90-200°C függően a mérés helyétől.

A tüzelést lassan kezdd, majd ahogy a tűz erőre kap, úgy dobj egyre nagyobb fahasábokat a kályhába. A kályha begyújtása után annak szellőzőnyílásait teljesen ki kell nyitni és kb 30 percen keresztül erős lánggal kell tüzelned. Amikor a tűz már stabilan ég, teljesen megrakhatod a kályhát, akár nagyobb fahasábokkal. Ezután a felső légszabályzó szelepet állítsd 1/3 állásba ezzel segítve a nagyobb hőtermelést.

Ha a tűz megfelelően ég, 15-20 percenként ellenőrizd és ha szükséges, pótold a leégett fát.

Jó minőségű tűzifa és tökéletes égés esetén a kályhában nem keletkezik füst. Nagyobb füst a tökéletlen égés miatt keletkezik, így ez mindig jelzi, ha teendőd van a kályha körül.

Ha a kályhában még nem termelődött elég parázs és hő, úgy előfordulhat, hogy tüzeléskor, vagy a légszelep elzárása után a kémény erősen füstölni kezd. Ha ez kb 3-5 percen belül eltűnik akkor nyugodt lehetsz a tüzed jól működik. Ha a füstölés nem marad abba, vagy a tűz nem ég, pár percre nyisd ki a felső és az alsó szellőzőszelepet. Ekkor a beáramló több oxigén hatására a tűz többnyire újragyullad.

Amikor a tűz ismét ég és a füstölés is abbamaradt, visszazárhatod a szellőzőket.

A két szellőzőnyílás segítségével mindig beállítható az optimális égés és hőfok. Amennyiben a nem megfelelő égés miatt a szauna visszahűl, a fentiek szerint járj el és indítsd újra a tüzet. 60°C-ról 75-80°C-ra való visszafűtés, megfelelő tüzelési technikával általában 25-35 perc.

Amennyiben a szauna hőfoka elérte kívánt szintet, onnantól egy-egy nagyobb hasábbal pótold a leégett tűzifát. A leghatékonyabb a kis lánggal égő és erősen izzó, forró parázs. Ilyen állapotában a kályha a nagyobb fahasábokat is szinte azonnal begyújtja begyújtja, mindezt nagyon kevés füst mellett.

A fűtés során a megfelelő hőfok elérése a leírt tüzelési módon lehetséges.

Tökéletlen vagy gyenge égés alacsony hőfokot és sok füstöt eredményez.

Előfordulhat, hogy a fűtési technikát még nem sikerült teljesen elsajátítanod és a szauna látszólag nem melegszik tovább 60°C-nál. Ilyenkor gondolhatod úgy, hogy a szaunában található réseken áramlik be a hideg és emiatt nem tudod elérni a kívánt hőfokot, de az alacsonyabb hőfoknak még -30°C-os kinti hőmérséklet esetén sem a beáramló hideg levegő az oka.

Okai lehetnek a nem elégséges, vagy nem a megfelelő technikával történő fűtés, akár a rossz minőségű, vékony, nedves tűzifa, esetleg tökéletlen, nem hatékony égés aminek jele, kellemetlen füst.

A teljesen nyitva tartott felső légszabályzó szelep is okozhat alacsonyabb hőmérsékletet. Ha úgy találod, hogy a tűzzel minden rendben akkor zárd el a szellőzőt kb 1/3-állásba ( vízszinteshez képest kb 25-30 fok). Ennek hatására a keletkező hő nem tud olyan gyorsan távozni a kályha kéményén keresztül, így hatékonyabb fűtést eredményez.

 

A szauna réseinek, nyílásainak eltömítése ÉLETVESZÉLYES !

A szaunában a légzéshez és az égéshez is megfelelően nagy mennyiségű oxigénre van szükség. A kialakított nyílások és rések nem a pontatlan építés következményei.  Céljuk, hogy a szaunában ülők elegendő friss levegőhöz jussanak és hogy a füst, ezzel együtt a káros szénmonoxid (CO) a kéményen keresztül távozhasson ahelyett, hogy visszaáramlana a szauna-helyiségbe. A nyílások elzárásával akadályozod a beáramló levegőt, amivel szélsőséges esetben oxigénhiányos állapotot, vagy CO mérgezést is előidézhetsz.

Amennyiben a szaunában kellemetlen esetleg csípős füst, esetleg korom-szag jelenik meg, haladéktalanul engedj be friss levegőt, és hagyjátok el a szaunát amíg az ki nem szellőzik. Ezután ellenőrizd a tüzet és a kályha felső és alsó légszellőzőjét, valamint a levegő áramlását a kályha levegő nyílásánál. A megfelelő beállítással a folyamatos légcsere biztosítható. Jó légáramlás esetén jól hallható, ahogy a tűz feléled.

Túlfűtött szauna vagy ritkább levegő esetén feltétlenül szellőztess. Erre a szauna ablakainak vagy ajtajának nyitásával van lehetőség.

 

A hűtés 

A szaunából kilépve hűteni kell a szervezeted. Ez történhet a zuhany alatt, egy tóban vagy medencében és a szabadlevegőn is. Ez utóbbi a legkevésbé megterhelő a szervezet számára. Mindenképpen figyelj arra, hogy a kilépés után várj pár percet és hagyd, hogy a tested kissé lehűljön. Csak ezután kezdj az intenzív hűtésbe. A zuhany alatt először a szívtől távolabb levő végtagjaidat öblítsd le és csak ezután folyasd a hideg vizet a felsőtestedre.

Fontos, hogy ha a hűtést egy tóban tervezed, felhevült, átforrósodott testtel ne ugorj hirtelen a hideg vízbe. A mártózást előzze meg a zuhanyzáshoz hasonlóan egy “szoktató” hűtés.

A zuhany utántöltése

A zuhanyhoz használt vizet a beépített elektromos szivattyú egy 30L-es kannából veszi. Ez a kanna a lakókocsi első tárolójában található. A feltöltés előtt vedd ki a csővéget, illetve a szivattyút a tartályból. Ezután a kanna kivehető és utántölthető. Az utántöltés történhet kerti csapról egy tömlő segítségével, vagy egy másik kannából is, . Ilyenkor a kannát nem kell kivenni a tárolóból.

A kályha lezárása, a szauna program vége

Amikor befejezitek a szaunázást, nem szükséges a megmaradó, izzó parazsat kivenni a kályhából.

Tűzbiztonság szempontjából a legjobb, ha a szauna program végére a tűz már leég és csak kevés, már szemmel láthatóan kihűlő félben levő parázs marad.

Nyisd fel a kályhát és a védőkesztyűt felvéve a hamuzó lapáttal told a maradék parazsat a kályha hátulja felé. Zárd le a kályhaajtót és a szellőző szelepeket is teljesen zárd el.

10-15 perc múlva ellenőrizd a kályhát. Ha a parázs valóban kialvóban van és a szauna helyiség hőfoka 45-60°C környékére hűlt, a szauna helyiség tolóajtaját és a zuhanyzót nyitva hagyva bezárhatod a mozgó szauna ajtaját.

A megmaradt hőmennyiség kiszárítja a szauna-helyiséget, ezzel elősegítve a fenntartható higiéniát.

 BÁRMILYEN  PROBLÉMA ESETÉN AZONNAL HÍVJ MINKET A HELYSZÍNEN MEGHAGYOTT TELEFONSZÁMOKON.

 A SZAUNÁT SAJÁT FELELŐSSÉGRE HASZNÁLJÁTOK MELYET A BÉRLŐ SAJÁT ALÁÍRÁSÁVAL IS ELISMER ÉS TUDOMÁSUL VESZ.

A BÉRLÉS TELJES IDEJE ALATT  SAJÁT MAGATOK, BARÁTAITOK, A KÖRNYEZET ÉS A SZAUNA BIZTONSÁGÁÉRT, ÉPSÉGÉÉRT TI TARTOZTOK FELELŐSSÉGGEL.

NEM RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLATBÓL ADÓDÓ BALESET ESETÉN A SZAUNA TULAJDONOSAI NEM VONHATÓK FELELŐSSÉGRE.

 

 

Élmény időtartama
Két napra
A helyszín leírás

Budapesten és 40 km-es körzetében

informaciok

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Díszboríték
Díszboríték

Különlegesen Exkluzív kialakítású aranynyomással, igényes formalakkozással készült díszboríték - 1.850 Ft

Díszdoboz
Díszdoboz

Stílusos, elegáns fekete formalakkozott díszdoboz ami már egy komplett ajándékcsomag – 1.990 Ft

Dísztok
Dísztok

Elegáns fekete formalakkozott dísztok amivel ünnepélyes lesz a csomagolás – 1.990 Ft

Palackposta
Palackposta

Különleges "csomagolási" forma, az utalványt üveg palackba és fa dobozba csomagoljuk - 6.990 Ft

Narancs színű boríték
Narancs színű boríték

Egyszerű de mutatós narancssárga boríték utalvány átadáshoz – 250 Ft

Egyedi utalvány Puzzle formában
Egyedi utalvány Puzzle formában

Kreatív és vicces ajándékozási forma, a konkrét utalványról egyedi puzzle-t készítünk - 4.990 Ft

Fadoboz feszítő vassal
Fadoboz feszítő vassal

Igényes, vagány 27x27 cm-es faláda feszítővassal, szegekkel és benne az elrejtett utalvánnyal díszdobozban.  - 19.990 Ft

Kiugró ajándékutalvány
Kiugró ajándékutalvány

Egyedi csomagolási forma, a dobozt feltépve konfetti robban az ünnepeltre, az utalványt bele csomagoljuk - 4.490 Ft Nézd meg milyen a hatása!

Díszhenger
Díszhenger

Exkluzív, fekete díszhenger elegáns arany díszítéssel. Igazi különlegesség, az ajándék méltó díszítése – 1.990 Ft

Arany szülinapi díszboboz ajándék palack borral
Arany szülinapi díszboboz ajándék palack borral

Az élményutalványt palackpostába tekerjük amit egy ajándék üveg borral* együtt elegáns arany "BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT" feliratú dobozba helyezünk - 11.990 Ft
*bor nem választható

Mágneses díszdoboz
Mágneses díszdoboz

Elegáns és komplett csomagolási forma, ami azonnal átadható – 2.990 Ft

Égetett fadoboz ajándék borral
Égetett fadoboz ajándék borral

Az utalványt palackpostába tekerjük és egy ajándék bort* csomagolunk mellé 12.990 Ft
*bor nem választható

2 napos Privát Szauna oda ahova csak akarod /Sauna to go

162 400 Ft-tól
8 120 pont ügyfélkártyára