A legjobb ajándékötletek gyereknapra - Meglepkék

Utána jártunk idén milyen az ideális gyereknap és az ideális gyereknapi ajándék?

Minden évben sőt minden nap, minden pillanatában a legjobbat szeretnénk adni neki, miért lenne ez másképp gyereknapon? 

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de kb. május közepétől elindul a fejemben a dilemma, vajon idén mivel lepjem meg a gyerekeket, idén minek örülnének a legjobban, mi legyen az idei gyereknapi meglepetés? Ha megkérdezed tőlük mit szeretne két válasz lehetőség van a tarsolyukba, vagy „nem tudom” vagy „legyen meglepetés” köszi ezzel nem vagy előrébb… Pedig minden szülő szeretne olyan ajándékot választani, amely nem csak örömet okoz a gyermeknek, de egyben hasznos és emlékezetes ajándék lesz a számára. 

Május utolsó vasárnapján szinte minden második utcasarkon megtalálod az ugrálóvárat a célba dobót az arcfestőt és a csillámtetoválót néhány lufiárust és az elengedhetetlen vattacukrost, ami egyszer-egyszer tök jó buli, de ha idén valami különlegesebb ajándékot keresel, akkor a sokadik ugráló vár helyett inkább válassz az élményajándékok közül. 

Megkértünk közel 100 gyerkőcöt 7 és 16 év között, hogy rangsorolják szerintük melyik élményajándék a legmenőbb, mi az, amit a legszívesebben kipróbálnának. Íme az eredmény:

Nr.1

Évek óta nem lehet letaszítania dobogó első helyéről a szélcsatornás lebegést ez felnőttek és gyerkőcök között egyaránt a legmenőbb élmények között szerepel, a jó hír, hogy ezen a programon akár közösen is részt vehettek. Menet közben majd kiderül ki a jobb szuperhős Te vagy a gyerkőc.

Ezüstérmes

Hamarosan itt a jó idő és akkor bizony itt van a REDJET is. Ez az élmény nem más mint egy brutál száguldás és driftelés a Dunán természetesen úgy, hogy garantáltan nyakig vizesen szálltok majd ki a motorcsónakból. Szintén olyan program, amin az egész család részt tud venni, ha bevállalós a nagymama őt se hagyjátok otthon. 

Még dobogós

Ha a gyerkőc imádja a benzingőzt és kezébe mered adni a kormányt akkor irány a DRIFT pálya. Vagány és őrült gyerekprogramokból ilyen kategóriában nincsen hatalmas kínálat. Ez a drift program viszont vagányságban és adrenalinban felső kategóriás. Profi drift oktatóink mellet teljes biztonságban lesz a gyerkőc, és hogy a végén a nyakadba ugrik az élményért az tuti.

+1

Ha egy kicsit nyugodtabb ajándékot keresel, de  fontos szempont, hogy legyen benne versengés és exkluzivitás is, akkor vegyétek célba a belváros legmenőbb minigolf klubját. Ne egy hagyományos golf klubbra gondolj…  Egy galaktikus utazással kezdesz, ahol a sötét termeket átfonják a színes UV festékkel megrajzolt formák, 3 mágikus világban kell teljesítened, egy foszforeszkáló labdával és egy golfütővel, amivel szó szerint elütheted az időt.

A végére egy ráadás, nekünk a kedvenc

Irány a Hungaroring! Ezt az ajándékot azoknak a gyerkőcöknek találtuk ki, akik egyből a csúcsra törnek. A Hungaroring területén belül, a versenypálya közepén, exkluzív környezetben próbálhatja ki milyen az igazi gokart élmény. A szerencsés gyerkőc most három, egyenként 8 perces futamon vehet részt, ajándékba még egy eredeti Hungaroring nyakba akasztót is kap. Neked addig nincs más dolgod, mint a hatalmas napernyős teraszon egy frissítő üdítő vagy kávé mellett nyugodtan hátra dőlve szurkolhass a gyerkőcnek és közben elégedetten nyugtázd, hogy idén is a legjobb ajándékkal lepted meg őt gyereknap alkalmából!

De a kaland ott van mindenhol, csak észre kell venni!

Gyerekkoromban ahogy gondolom ti is, alig vártam, hogy a vidéki rokonokhoz menjünk, mert nekem ott minden pillanat maga volt a kaland a felfedezés, ami nekik megszokott, sőt hétköznapi, azért én úgy lelkesedtem mintha egy soha el nem fogyó óriáscsokoládét kaptam volna. Ezt az érzést szerettem volna valahogy átadni a gyerekeknek is.

Nem akartam, hogy azt gondolják, hogy a jó programok csak Budapesten vagy nagyvárosokban vannak, így hát nyakunkba vettük na nem a várost, sokkal inkább a vidéket és megnéztük milyen kaland vár ránk távol a város és a kipufogók zajától.

Egy éve gyereknapon korán indultunk, mert sok programot szerettünk volna kipróbálni.
Első megállónk Dobogókő. Az egész helynek van egy olyan jóleső nyugalma, ha csak leülsz és nézed a tájat, már az is annyira feltölt, mintha egy óriás energiabombával tuningolnád fel magad. Mi azért ennél nagyobb kalandra vállalkoztunk. A kaland neve Gusztáv Hadművelet! A játékhoz tartozó térképet és feladványokat Manófalván kaptuk meg egy szupertitkos helyen. A küldetésünk az volt, hogy összegyűjtsük az alkotóelemeket egy ébresztő varázsfőzethez, ugyanis az Északi Boszorkány elvarázsolta az óriást Gusztávot a Manók legjobb barátját és ameddig fel nem ébresztik addig nem térhet vissza a szeretet Dobogókőre… Ezt nem hagyhattuk… így minden fejtörőt megfejtettünk, minden feladványt kitöltöttünk és a végén boldogan a legnagyobb szeretetben fogyasztottuk el a „Jóságos Déli boszorkány” frissítőjét!

A kalandtúrában kicsit kimelegedtünk, így eljött az idő, hogy lehűtsük magunkat.  Célba vettük Esztergomot és egy varázslatos SUP túrára indultunk a Kis- Dunán.  A SUP túra remek lehetőség a gyereknek, hogy új kalandokba keveredjen és felfedezzék a víz világát. Mesébe illő tájakon csorogtunk végig miközben olyan oldaláról ismertük meg a Dunát, amiről azt se tudtuk, hogy létezik. Természetesen nem maradhatott el, - Aaa jajj! véletlen belelöktem a másikat a vízbe mozdulat és a ki borítja be hamarabb a másikat a vízbe párbaj, de pont ettől volt annyira természetes szerethető és kellemes az egész.

Mivel a srácok imádják az állatokat és Esztergom Dömös nem egy nagy távolság meg sem álltunk a Wackor tanyáig. Nem mondanám, hogy nagy lovas család vagyunk.  Szeretjük a lovakat etetni meg simogatni, de a lovaglás nem feltétlen megy zökkenőmentesen mindenkinek. Szerencsére itt a tanyán nem kell profi lovasnak lenned ahhoz, hogy terepen lovagolj. A sétalovaglást egy vagy több kísérő kíséri, aki vezeti a lovunkat, és a segít, ha bármilyen problémád lenne. De kinek van problémája miközben a teljes Dunakanyar festői szépsége a lábaid előtt hever. Az egész olyan, mintha egy családi kalandfilmbe csöppennél és a film utolsó vágóképe az, hogy a család belelovagol a naplementébe…

Kissé fáradtan, de csordultig élményekkel és kalanddal tértünk haza, útközben megbeszéltük, hogy a következő uticélunk a Balaton lesz.

Másnap engedve a fiúk nyomásűnak hagytam, hogy kimondottan fiús programokon legyen a hangsúly- azt azért hozzá kell tennem, hogy egy percig sem bántam meg… 😊

Komoly benzingőzzel kezdtük ezt a kalandtúrát! Ezek a quadok Gyenesdiásdon ugyanis 650 és 800 ccm. Figyelj írom még egyszer 650…. és 800 ccm! Természetesen a quadok kétszemélyesek, így a srácok páholyból élvezték az erdei utakat a crosspályát és mikor 2 óra vezetés után már úgy éreztem, hogy nem lehet előttem akadály, akkor azért sikerült úgy beleásnom magunkat a kb. fél méter mély vizes árokba, hogy komoly logisztikát igényelt mire kimentettünk onnan mindenkit. Nem úsztuk meg szárazon… de nem is azért jöttünk.

Ha már víz és fiús program, akkor a napot egy maratoni pecázással folytattuk és zártuk is. A horgászat nem a kedvenc időtöltésem, bár remekül elvagyok a parton egy könyvvel, de azért jobban szeretem, ha folyton történik valami. Na most mindenki megkapta, amit akart, ugyanis nem a parton ülve pecázgattak a fiúk, hanem egy fantasztikus luxus yachttal hajóztunk el a siófoki kikötőbél. A srácok imádták a nappali süllőhorgászatot én pedig élveztem a  Flybridge napozóteraszát, miközben szeltük a habokat egyszerűen nem tudtam betelni a fantasztikus balatoni panorámával.

Milyen igaz a mondás, ha lelassulsz a valódi élmények tényleg utolérnek…