- Meglepkék

Szabadulószobás élményajándék tényleg félelmetes?

Szerettek nyomozni, logikai feladatokat megoldani, a feszültségtől remegve, kicsit egymással veszekedve újabb és újabb feladatokat, nehézségeket leküzdeni? 

Akkor a szabadulószobákat nektek találták ki! 

Sokan ellenkeznek, hogy nem akarnak menni, mert biztos ciki lesz, ha nem tudják a barátok előtt a megoldást, de hidd el ez nem erről szól! Mindenkinek előjön az erőssége egy ilyen komplex feladat megoldása során.

Lehet, hogy csak egyet fogsz tudni hozzátenni a talányhoz, de az az egy is kell az egészhez. Kellesz a csapatnak! Merj belevágni és a kaland izgalma tetszeni fog.

Mi a szabadulószoba, mi a játék lényege?

A szabadulószoba egy különleges csapatjáték, ahol megadott idő alatt ügyességi és logikai feladatokat kell megoldanotok. Ha ezek sikerülnek,  akkor ki tudtok jutni a szobából, ha nem…

Természetesen akkor is, csak elmarad a sikerélmény :-(

Most már nem csak belső, zárt szabadulószoba kalandok vannak. Egyre több szabadtéri kalandjáték hódit és teszi izgalmasabbá feladványokkal, kis fantáziával a természetjárást!

Miért jó nekem, ha részt vesztek egy ilyen kalandban barátokkal, családdal, kollégákkal?

Egyrészt jól szórakozol, másrészt új tapasztalatokat szerezhetsz, legyőzheted a bezártsággal kapcsolatos félelmeidet, kihívást jelent, fejleszti a koncentráló-, és  problémamegoldó, és konfliktuskezelő  képességedet,javítja a csapatszellemet, sikerélményt ad. 

Nagyon félős vagyok, nem fogok pánikolni?

Mivel soha nem egyedül kell bemenni, a többiek átsegítenek majd a nehézségeken. Egyébként nincs odabenn semmi, ami kárt okozna a testi-lelki épségedben, így igazán nincs okod az aggodalomra. Lehet előjöhetnek olyan félelmek amitől hevesebben fog verni a szíved, de barátokkal vagy , segítenek és természetesen a játékmester bármikor kienged, ha tűrőképességed határát súrolod.

Hány éves kortól játszható? Kiknek ajánlott?

Az alsó korhatár gyerek szabadulószobáknál 6-7 év, felnőtt témájú szabadulószobáknál 14 év, ez alatt csak szülői felügyelettel. Mindenkinek ajánlott, aki szeretné kipróbálni magát olyan helyzetekben, ahol a stratégiai gondolkodás, a rugalmasság, és a gyors helyzetfelismerő képesség elvárt. Meglepheted vele a kedvesedet, a barátaidat, vagy akár a kollégáidat is, ahogy egy legénybúcsúnak/lánybúcsúnak is sajátos ízt tud adni.

Hányan játszhatják egyszerre?

Minimum 2 fő, a maximum létszám a szabadulószoba méretének függvénye. Egyébként minél magasabb a létszám, annál könnyebben lehet megoldani a feladatokat ,tudod: a több szem többet lát elve érvényesül.

Mit vigyünk magunkkal?

Tulajdonképpen az elszántságon és a jókedven kívül semmire nincs szükséged. Még az okosnak mondott telefonodra sem – hiszen mennyivel jobb saját kútfőből okosnak lenni.

Hogy öltözzünk?

Célszerű úgy öltözni, mint annak idején az oviban: “játszó ruhába”. Nem mintha nagyon koszos lenne a hely, de a világos öltöny, vagy a kiskosztüm nem a legideálisabb választás lenne. A lényeg, hogy kényelmes legyen, és ne okozzon gondot ha valami miatt a padlón mászni kell.

Mennyire ijesztőek a feladatok?

Az adott szoba tematikájától függ, de nem kell attól tartanod, hogy valódi pókok, kígyók támadnak rád, ahogy kísértetek sem léteznek.

Van, aki vigyáz ránk és segít, ha elakadunk?

Természetesen. Ő a játékmester. 

Kalandra fel! Tökéletes Élményajándék az ünnepeltnek születésnapra, de jó családi vagy haveros kaland csak úgy is alkalom nélkül.

Ide klikkelve megnézheted az összes Beltéri és Szabadtéri Szabadulószobás kalandunkat!