Szabadulószoba, avagy mi az a kijutós szoba? - Meglepkék

Szabadulószoba, avagy mi az a kijutós szoba?

A szabadulószobák virágkorukat élik napjainkban. Természetesen hazánkban sincs ez másként, így nem véletlen, hogy Budapesten is sorra nyílnak a különböző tematikájú kijutós szobák. Ideje, hogy megismerjük őket közelebbről!

A kijutós szobák lényege dióhéjban

Ezek a szobák általában mind egy adott témában kerülnek kialakításra. Ez lehet olyan, mint a Fűrész című film, amiben tökéletesen megelevenednek a filmbéli helyszínek és események. Borzongató és egyben adrenalinbomba is. Mint várható, a történet lényege, hogy a meghatározott időn belül kiszabaduljunk a szobából vagy éppen a labirintusból. Egy élményen belül lehet egy vagy akár több szoba is, ahova először bejutni, majd onnan menekülni kell. Ilyen például a kizárólag felnőtt játékosok számára készült Sötétkamra szabadulószoba.

Manapság az emberek jó része a kalandot, az izgalmat keresi. Ez köszönhető a felfokozott ingereknek, a technika ugrásszerű fejlődésének és annak, hogy ma már az ingerküszöb messze túl van a korábban megszokotton. De akkor mégis mi lehet az, ami elegendő? Nem, nem a Mount Everestre küldünk, hogy megmászd, és nem is egy lehetetlen küldetésre. Egyszerűen csak azt tanácsoljuk, hogy kapcsolj ki egy órára, és éld át a kalandot, amit a kijutós szobák nyújtanak számodra. 

A legjobb csapatépítő

Nem újkeletű vélekedés, hogy a baráti társaságokat, csapatokat, kollégákat a közös élmények kovácsolják össze leghatékonyabban. Hiszen meg kell tanulni csapatban gondolkodni, egységként funkcionálni, így nem véletlen, hogy egyre népszerűbb csapatépítő program a különböző szabadulószobákigénybevétele. Általában 2-6 fős csapatokban érdemes játszani a játékot.

Azért tartják meglehetősen alkalmasnak a szobákat a közös munkára, főleg munkatársak esetében, mert általában ismerjük a kollégáink gyengéit és erősségeit, így könnyen és gyorsan megy a kommunikáció.

Arról nem is beszélve, hogy ha csapatépítő jelleggel játsszuk, akkor dolgozik minden társaságban a versenyszellem, hogy legyőzze a másik team-et, így biztosan mindenki a maximumot hozza ki magából.

Néhány tipp, hogy sikeres legyél!

  1. Figyeljetek minden apróságra! Minden információ egy kulcsot rejthet a feladványhoz. Az elején lejátszanak egy filmet, vagy egy játékmester ismerteti a történeti hátteret? Figyeljetek oda, mert minden fontos lehet a kijutáshoz! Alaposan kutassátok át a szobát, hiszen a legapróbb jel is segíthet a megoldásban. 
  1. Csapatban játsszátok, azaz baráti társasággal vagy pedig kollégákkal. Együtt gondolkodni könnyebb és izgalmasabb! 
  1. Osszátok el a feladatokat! Bár elméletben egy zseni megoldhatja egyedül is időre a rejtvényeket, a valóságban ez közel sem ilyen egyszerű. Ne mindenki ugyanazon agyaljon, hanem találjátok meg az egyensúlyt, hogy mindenkinek jusson feladat. 
  1. Többet ésszel! Itt is bebizonyosodik, hogy igaz a mondás, így érdemes megfogadni. Nem nyílik az ajtó? Ne feszegesd vagy rugdosd, hanem keresd meg a hozzá illő kulcsot vagy megoldást! 
  1. Ne görcsöljetek rá egy feladatra. Hiányzik a 4 számból 1? Inkább pörgesd végig azt a 10 lehetőséget, mint hogy csak gondolkozz! Értékes perceket nyerhetsz egy kreatív megoldással! 
  1. Ha teljes a tanácstalanság, kérjetek valamilyen instrukciót! Egy jó játékmester okosan rávezet a megoldásra úgy, hogy ne érezzétek, hogy megmondta a megfejtést! 

Felkeltettük az érdeklődésed? Nézz körül a kínálatunkban, és biztosan megtalálod a neked való kijutós játékot! Válassz jól, és egy emlékezetes élményben lesz részed!