- Meglepkék

Mit is jelent az Anyák napja a mai világban!

Az Anyák napja minden évben május első vasárnapján van ünnepelve, és célja, hogy köszönetet mondjunk az anyáknak, az anyaságnak, az anyukánknak azért a testi és lelki áldozatért amit a születésünk okozott. Lehet mondani, okoskodni, hogy a nőknek ez a dolga, de azért nem.

Ez a vágyuk, a céljuk, a választásuk, de minden csak nem könnyű ez a küldetés. 

Kísérletek, Brit tudósok, tanulmányok próbálták megtudni, hogy egy férfi , a teremtés koronája tudná e teljesíteni ezt a küldetést, kibírná e azt a lelki, testi megterhelést ami a terhesség, a szülés, az utána már a regenerálódás és közben gyereknevelés pszichológiai megterhelése közben jelentkezik.

A VÉGEREDMÉNY? HOGY NEEEEEEEM!

Na ezért fontos az Anyák napja és ezért kell köszönetet mondanunk! Nekik! 

Az Anyák napja az egyik legnépszerűbb ünnep a világon, és az egész világon ünneplik, bár eltérő időpontokban.

Az Anyák napja története egészen az ókorig nyúlik vissza. Az ókori görögök és rómaiak is ünnepelték az anyákat, és az ókori keresztény egyházban is voltak olyan ünnepek, amelyek az anyákhoz és az anyasághoz kapcsolódtak. 

Az Anyák napjának modern változata azonban az Egyesült Államokban született meg. Az Anyák napjának ünneplése az Egyesült Államokban az 1800-as években kezdődött. Ann Jarvis, egy west virginia-i tanítónő volt az, aki a modern Anyák napját először javasolta. Jarvis anyja, Ann Reeves Jarvis, egyébként a polgárháború alatt tevékenyen részt vett a sebesültek ápolásában, és az összetartó közösségek kialakításában is.

Jarvis az anyák jelentőségére és áldozatára akart emlékezni, és az első Anyák napját 1908-ban rendezte meg. Az ünnepség óriási sikert aratott, és hamarosan az egész országban elterjedt. Az Anyák napja világszerte ismertté vált az első világháború alatt, amikor az amerikai katonák elvitték az ünneplést Európába.

Az Anyák napjának ünneplése azóta is folytatódik, és számos országban számos módon ünnepelik. Az egyik leggyakoribb módja az ajándékozás, a virágok, az édességek és az ékszerek. Sok országban az Anyák napját hagyományosan családi összejövetelekkel, kirándulásokkal és különleges vacsorákkal ünneplik, ajándékokkal, figyelemséggel.

Az édesanyák nagyon elfoglaltak lehetnek a mindennapi élettel, feladatokkal, kihívásokkal így az időnknek való áldozatvállalásunk az egyik legértékesebb ajándék lehet. Teremtsünk időt arra, hogy együtt töltsünk velük egy kellemes napot, amikor csak ő és mi vagyunk. Akkor, abban a pillanatban rá figyelve.

Ha valami miatt nem tudunk együtt lenni személyesen, akkor az érzelmi jelenlét fontosabb lehet. 

Írhatunk kedves, őszinte (nem csak felületes, sablon) levelet, amelyben kifejezzük az érzéseinket és elmondjuk, mennyire fontos számunkra, mit jelentett régen és mit jelent most.

 Egy ilyen személyes üzenet, amely szívünkből szól, biztosan meghatja majd az édesanyánkat és lesz egymásba borulás, sírás.

Természetesen az ajándékoknak is van helye, és egy figyelmes, személyre szabott ajándék, kedves vagy vagány, szinte már Bakancslistás élmény is biztosan örömet okoz az édesanyánknak. 

Az ajándék kiválasztásánál fontos, hogy az illeszkedjen Anyukánkhoz! Ne csak letudni akarjuk!

Persze lehet csak olyanra lesz idő, hogy finom csokoládé, virág vagy vacsora, de akkor figyelj, hogy meg tud tölteni még egy kis beszélgetéssel, nevetéssel, odafigyeléssel.

A legnagyobb ajándék ezen a napon és egész évben az együtt töltött idő. Ebben a mai világban már szuper programokat, élményeket tudsz ajándékba adni igen csak széles árkategóriában.

Ezeken a programokon együtt vagytok, nevettek, beszélgettek és az ajándék emlékké válik ami évekig ott lesz a szívében és a tiédben is. Egy tárgyi ajándék, még ha drága is pár hónapig lesz csak az ajándékmemóriában, de egy élmény, egy közös kaland évekig!

Mehettek Főzőtanfolyamra, Minigolfozni, Lőni, Sétarepülni, Lebegni szélcsatornában, Redjetezni a Dunára (Jaaaaaa, mi az a REDJET???? Klikk ide), de nagyon buli a Szabadulószoba, egy kis pihentető Wellnes, Sushi kaland a Wasabiban vagy egy fantasztikus Hőlégballonos repülés!

De ha ötvözni szeretnéd a tárgyi és élményajándékot akkor itt egy ötlet: Anya csak egy van kaparós Bakancslista

A hengerben a poszteren 52 kedves programötlet található, melyek mindegyikét egy kaparós felület rejti, a következő év minden hetére egy ötlettel.

Ahogy hétről hétre egyre több programot kapartok le, úgy válik láthatóvá számotokra a poszteren, hogy milyen rengeteg közös élményt is szereztetek, végül pedig, ha mind az 52 kaparós felületet eltávolítottátok egy szuper emlékként bekeretezve ki tudjátok tenni a falra. 

Az anyák napja azonban nem csak az egy napos ünneplésről szól, hanem arról, hogy az év minden napján értékeljük és tiszteletben tartsuk az anyukánk áldozatait, szeretét és figyelmét!

Boldog Anyák napját mindenkinek!