Bakancslista ötletek télre - Meglepkék

Bakancslista ötletek télre

Bakancslistát legalább egyszer mindenki megfogalmaz az életében. Hogy ez mennyire valóra váltható vagy éppen mennyire tartós, az már maximálisan a saját elképzeléseinktől függ. Mai bejegyzésünkben egy téli bakancslista ötleteket összefoglaló kis listával készültünk, hiszen mindjárt itt a hideg évszak.

A téli időszakra sok mindent lehet mondani, de azt közel sem, hogy unalmas. Mivel mi hisszük azt, hogy nem csak a drága és nagyközönséggel rendelkező történések jelenthetnek igazi, maradandó élményt, így fontos, hogy meglássuk a lehetőséget a mindennapokban arra, hogy minden napunk emlékezetes és élménydús legyen. Az alábbiakat megtehetjük egyedül, barátokkal, gyerekekkel egyaránt. 

Légy újra gyerek!

Mivel a hó minden bizonnyal később várható, mint december 6-a így elsőként kell megemlítenünk, hogy milyen jó bulit jelenthet, ha minden mikulással, akivel találkozol a nap folyamán, készítesz egy szelfit. Egészen mókás gyűjtemény állhat össze karácsonyra belőlük, főleg akkor, ha minden nap járod a várost. 

Ha van gyermeked, akkor készíthettek együtt mézeskalácsot. A finom szegfűszeg, gyömbér és szerecsendió illata már egészen korán a karácsonyra hangolhat. Ezeket még nyugodt szívvel elfogyaszthatjátok, nem kötelező díszíteni sem, hiszen karácsonyig biztosan készül néhány adag. Apropó szegfűszeg…

Szintén a gyermekkort idéző kellemes emlék a szegfűszeges narancs illata. Elkészíteni is éppen olyan érdekes, főleg kitalálni az egyedi mintákat, mint csak kézbe venni őket. Nem könnyű, az biztos, hiszen tuti szétszurkálja az ujjatokat, de nevetésben gazdag élmény lesz!

Hó esetén mindenképp csináljatok hóangyalt, igazi örömmel az arcotokon, vagy kezdjetek vad hógolyó csatába (gyerekeket nyugodtan hagyhatjátok nyerni). Természetesen a szánkózás sem maradhat ki egy igazán élménydús, hóban gazdag időből. 

Bár anyáink tiltották, de ki ne emlékezne a jó öreg hópehely- vagy jégcsapevős időszakra? Most senkinek nem kell elszámolnod vele, csak fontos szabály, hogy megbízható helyről törd a jeget, ami tuti nem koszos vagy vegyszeres, és a sárga hó nem ehető!

További bakancslista ötletek

Ha szereted a DIY dolgokat, akkor tervezz kedvedre kreatív délutánokat, sőt akár hétvégét is. Le se vedd a pizsit, és alkoss kedvedre! Csodaszép díszeket készíthetsz dekorgumiból, szalagból, kávékapszulából vagy bármiből, ami csak a kezed ügyébe kerül. Borítsd karácsonyi díszbe a lakást!

Jó dolog különleges, személyre szabott karácsonyi ajándékot adni a szeretteidnek. Ez mindenképp jó, ha szerepel a bakancslista ötletek között, hiszen sokkal jobb olyat kapni, amiről tudjuk, hogy ránk gondoltak készítés közben.

Nem tudsz síelni? Pedig az egy remek program télen, szinte kihagyhatatlan. Tanuld meg a segítségünkkel az alapokat, és vágj neki egy biztonságos sípályának!

Újévi fogadalmat tenni nagyon jó móka, de persze csak úgy, ha egy darabig be is tartod! Ugyanez vonatkozik arra is, ha mondjuk elhatározod, hogy tartasz egy internet mentes napot. Tartsd be, és sok érdekes élménnyel gazdagodhatsz!

Reméljük, tetszettek ezek a kis kedvcsináló bakancslista ötletek, és meghoztuk a kedved egy jó kis télhez. Ha nem érzed teljesnek, akkor egészítsd ki bátran a saját elképzeléseiddel, tedd személyessé, hogy valóban élménydús évszaknak nézz elébe! Ja és ne siránkozz, hamarosan úgyis megérkezik a tavasz, hiszen azt senki nem tarthatja vissza, de addig is irány egy jó kis busójárás!