Sétahajózás a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón Balatonfüreden - Meglepkék

2 800 Ft-tól

Kosárba

Sétahajózás a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón Balatonfüreden

Sétahajózás a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón Balatonfüreden
Sétahajózás a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón Balatonfüreden
Sétahajózás a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón Balatonfüreden
Sétahajózás a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón Balatonfüreden

Tarts velünk sétahajós járataink egyikén Balatonfüredről Tihany felé! Sétahajózz velünk!

Elképzelted már, milyen érzés lehet egy igazi reformkori gőzhajóval bejárni a magyar tengert?

A Kisfaludy sétahajón naponta nyolcszor felpörögnek a lapátkerekek, amelyek egyedülálló élményt biztosítanak neked és családodnak! Frissülj fel egy hideg üdítővel vagy tekintsd meg a hajótörténeti múzeumot, és add át magad a tihanyi panoráma szépségének!

Tarts velünk egy kellemes egyórás utazásra a Kisfaludy Gőzössel!

Még indulás előtt forgasd vissza az idő kerekét: tekintsd meg a hajótörténeti múzeumot, találkozz gróf Széchenyivel és a reformkori legénységgel!

A balatonfüredi kikötőt elhagyva rendelj matrózainktól egy habos capuccinót, és csodáld meg a Balaton víztükrének sajátos árnyalatait.

A Tihanyi Apátság az alatta vízbe futó félszigettel páratlan panorámát biztosít a hajó orrából. Mi sokszor elcsodálkozunk a szépségén, készíts róla egy fotót te is!

Visszafelé frissülj fel egy pohár borral, miközben feltűnnek a térség pincészetei és nyaralói a várostól távoleső lankás területeken.

Találkozunk a Kisfaludy Gőzös következő útján!

A kalózhajó menetrendje a szezontól függ. Erről a pontos tájékoztatást a beváltásnál kapja meg a beváltó, a megajándékozott!

Naponta több hajóindulás van természetesen!

A Kisfaludy 1 órás utat tesz meg a Balatonon.

Frissülj fel a Kisfaludyn!

Itallapunkon a minőségi italválaszték mellett a balatoni életérzéshez a partmenti kisiparosok, kézműves termelők is hozzáadják a maguk esszenciáit. Frissítő kreációink a forró nyári napokon nemcsak üdítően hatnak, de a nyaralás igazi hangulatát hozzák el számotokra.

Alkoholmentes kínálatunkban házi készítésű limonádékkal, szörpökkel és jeges teákkal várunk titeket, melyekhez kávékülönlegességeink és forró teáink is remekül passzolnak.

Alkoholtartalmú italválasztékunkban megtaláljátok a gyümölcsös pálinkákat, minőségi magyar borokat, a híres Tihanyi Levendulás Búzasört, és igazi koktélkülönlegességeket is kóstolhattok a fedélzeten! Ízletes snackjeink édes és sós változatokban egészítik ki az utazás élményét.

Időutazás a szalontérben

Egyedülálló hajózási kiállításunkkal életre kel körülötted a reformkor világa, mintha egy XIX. századi gőzhajó fedélzetére csöppentél volna.

Találkozhatsz a hajókönyvtárnál gróf Széchenyi Istvánnal, és bepillantást nyerhetsz a hajó előkelő utazóközönségének és a hajó legénységének mindennapjaiba is.

175 éve hajózott ki először a Kisfaludy Balatonfüredről

1846. szeptember 21-én a hajót a mai belső móló mellett, a parti sétány végénél engedték vízre olyan híres korabeli vízmérnökök, hajóépítők és reformerek társaságában, mint Tasner Antal, Adam Clark, John Masjon, Hertelendy Károly vagy Beszédes József, és természetesen Széchenyi István. A seregnyi néző jelenlétében első alkalommal útnak indult a Kisfaludy gőzős a balatonfüredi kikötőből, és egyórás útja során Kenesére hajózott.

A Pesti Divatlap október 3-i száma így tudósított:

„Ez érdekes ünnepélyt a Balaton partján mozsárdurrogások hirdették...a vidék minden részéből összesereglett nagyszámú közönség a karzaton helyet foglalt hajóhoz tolakodott: s miután ez fölszenteltetett, a jelenvoltak áldásától kísérve ereszkedett le a magyar tenger tükrére”.

További próbautakra októbertől került sor, ahol az akkor fával tüzelt gőzkazánt és a hajót teljes készültségi szintre emelték. A Pesti Divatlap írásai szerint

„a próbaút alkalmával négyen valánk a hajón: a nagy hazafi...gróf Széchenyi István, hajógyár akkori igazgatója Massion úr, Hertelendy Károly végül én -írja Császár Ferenc”.

Érdekességek az 1846-os Kisfaludy Gőzösről

  • A Kisfaludy gőzgépe az angliai Greenwich városában található Penn gyárból származik
  • Az eredeti hajón ebédlőterem és könyvtár is helyet kapott
  • 200 tonna teherbírású uszályt volt képes vontatni
  • Balatonfüredre darabokban érkezett a hajó, amit ott épített össze az építőmester, Precious, valamint óbudai, trieszti és komáromi hajóépítők közreműködésével
  • A gőzgép és berendezései miután a tengeren át Triesztbe érkeztek, német lovak segítségével jutottak el Füredre
  • Újjáépítés
  • 2012-ben megszületett az ötlet, miszerint újra kell építeni a Kisfaludyt. Az eredeti tervek jelentős része megsemmisült a II. világháború alatt, így néhány merőben eltérő rajz és egy fénykép segítette az építőket. A korhű hatás érdekében a lapátkerék meghajtás elengedhetetlen feltétel volt a tervezés során, ma azonban ezeket nem gőzgépek, hanem háromfázisú aszinkron villanymotorok hajtják.
  • 2013-ban Szegeden megkezdődött a hajó újjáépítése, majd 2014-ben Siófokra szállították a gőzhajó elkészült darabjait. A részegységek összeszerelése, bizonyos gépészeti munkák és az immáron kész hajótest festése a balatonkiliti sólyapályán történt.
  • 2014. július 27-én végül vízre bocsátották a már úszóképes, de még nem kész hajót és Alsóörsön folytatták a gépészeti, villanyszerelési és belsőépítészeti munkákat.
  • Az újjászületett Kisfaludy első alkalommal 2015. július 6-án délután öt órakor futott ki utasokkal a fedélzetén a balatonfüredi kikötőből.
Élmény időtartama
60 perc
A helyszín leírás

BalatonFüred

informaciok

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (9:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Díszboríték
Díszboríték

Különlegesen Exkluzív kialakítású aranynyomással, igényes formalakozással készült díszboríték - 1.850 Ft

Díszdoboz
Díszdoboz

Stílusos, elegáns fekete formalakozott díszdoboz ami már egy komplett ajándékcsomag – 1.490 Ft

Egyedi utalvány Puzzle
Egyedi utalvány Puzzle

Kreatív és vicces ajándékozási forma, a konkrét utalványról egyedi puzzle-t készítünk - 3.990 Ft

Fadoboz feszítő vassal
Fadoboz feszítő vassal

Igényes, vagány 27x27 cm-es faláda feszítővassal, szegekkel és benne az elrejtett utalvánnyal díszdobozban.  - 14.990 Ft

Narancs színű boríték
Narancs színű boríték

Egyszerű de mutatós narancssárga boríték utalvány átadáshoz – 250 Ft

Palackposta
Palackposta

Különleges "csomagolási" forma, az utalványt üveg palackba és fa dobozba csomagoljuk - 5.990 Ft

Kiugró ajándékutalvány
Kiugró ajándékutalvány

Egyedi csomagolási forma, a dobozt feltépve konfetti robban az ünnepeltre, az utalványt bele csomagoljuk - 4.490 Ft Nézd meg milyen a hatása!

Sétahajózás a Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajón Balatonfüreden

2 800 Ft-tól
28 pont ügyfélkártyára

Kapcsolódó élmények