Retro LADA Samara élményvezetés ajándékba - Meglepkék

19 990 Ft-tól

Kosárba

Retro LADA Samara élményvezetés ajándékba

Retro LADA Samara élményvezetés ajándékba
Retro LADA Samara élményvezetés ajándékba
Retro LADA Samara élményvezetés ajándékba
Retro LADA Samara élményvezetés ajándékba
Retro LADA Samara élményvezetés ajándékba

Egy kis időutazás ajándékba!

Három különböző teljesítményű motor sorozatgyártására készült fel a Volga menti gyár: Ez a szélvész, amit kipróbálhat a megajándékozott egy 1499 cm3-es, 75 Lóerős megveszekedett fenevad!

Akinek volt ilyen szentimentális érzésekkel fogja fel eleveníteni a közös pillanatokat, amikben ez a kis autó részese volt az életének.

Tökéletes és oktató jellegű élményajándék a mai kor gyermekének is. Lássa, tapasztalja meg, élje át milyen volt a modern autóipar vívmányai nélkül készült négykerekűekkel száguldani a városban és “dübörögtetni” a kazettás magnót!

A fenevad adatai:

  • Motor: 1499 cm3-es. 
  • Váltó: 4 sebességes. 
  • Teljesítmény: 75 Mustang ereje.
  • Max. Sebesség: 180 Km/h, legalábbis ennyi van az órába írva

A VAZ-2108 típus "Samara" elnevezése a gyár közelében a Volgába ömlő kis Samara folyócska nevéből ered. Régi hagyomány, hogy az ott élő emberekhez közel álló földrajzi neveket adjanak az egyes típusoknak, így született a Volga és a Kamaz is.

A hetvenes évek végén kezdték el a tervezését egy új, elsőkerék-hajtású Lada típuscsaládnak. A sorozatgyártásra előkészített VAZ-2108 alaptípust 1984-ben mutatták be a nyilvánosságnak. A Lada VAZ-2108 új típus kezdetben a Szputnyik nevet kapta, majd a Samara típusjelzéssel vonult be a nemzetközi autótípus nyilvántartásba.

A szovjet tervezők alkotta prototípust átadták a nagy tapasztalatokkal rendelkező Porsche Művek tervezőintézetének, hogy további korszerűsítéseket, "finomításokat" végezzenek a karosszérián, a motoron, az erőátvitelen és a futóművön. Ezek után 1986-ban került sor a háromajtós VAZ-2108 típusszámú kocsi sorozatgyártására.

Az elsőkerék-hajtású Lada Samara típuscsalád egy teljesen új motorkoncepció kialakítását tette szükségessé. A kedvező súlyelosztás, valamint az erőátviteli szerkezetek megfelelő kapcsolódása érdekében a motort a menetiránynak keresztbe építették be. Ez a tény a tervezőket a motor kisebb kiterjedésű méretezésére szorította. Ezt az elképzelést sikerült is megvalósítani, így az 1,3 l-es motor tömegét 92 kg-ra, az 1,5 l-esét 95 kg-ra csökkentették. A Samara motorja 20 kg-mal lett könnyebb, mint a VAZ-2105 típusé. 1990-től a káros anyag kibocsátásra kényes országokba a két nagyobb motor kipufogó rendszerét szabályozatlan katalizátorral látták el. Az 1300-as és 1500-as modellek erőátviteleiben piactól függően négy- illetve ötfokozatú kézi váltót szerepeltettek.

1986 után megérkeztek Magyarországra is az első Lada Samarák, becenevükön csacsik. Eleinte az alaptípust a VAZ-2108 1300-as 3 ajtós 4 sebességes verzióját lehetett megvásárolni, jellemzően barna színű belső műszerfallal és kárpitokkal, azonban később a mutatósabb szürkés árnyalatú belterű autók is megérkeztek hazánkba.

Az élményvezetések indulási helyszíne egyeztethető Budapesten. Kollégánk a jobb egyen utazik a megajándékozott vezet és a hátsó ülésen még lehetőség van 2 utas utazására is.

Retro élménykalandra fel!

Utalványbeváltást ezen a linken intézheted és utána telefonszámon már csak az időpontot kell egyeztetni kollégánkkal, hogy mikor viszed el az autót, mész a repülésre, hajózásra, stb https://meglepkek.hu/utalvany/bevaltas.

Élmény időtartama
1-3 óra
A helyszín leírás

Az élményprogram helyszíne: Budapest.

informaciok

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (9:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Díszboríték
Díszboríték

Különlegesen Exkluzív kialakítású aranynyomással, igényes formalakozással készült díszboríték - 1.850 Ft

Díszdoboz
Díszdoboz

Stílusos, elegáns fekete formalakozott díszdoboz ami már egy komplett ajándékcsomag – 1.990 Ft

Narancs színű boríték
Narancs színű boríték

Egyszerű de mutatós narancssárga boríték utalvány átadáshoz – 250 Ft

Palackposta
Palackposta

Különleges "csomagolási" forma, az utalványt üveg palackba és fa dobozba csomagoljuk - 5.990 Ft

Egyedi utalvány Puzzle
Egyedi utalvány Puzzle

Kreatív és vicces ajándékozási forma, a konkrét utalványról egyedi puzzle-t készítünk - 3.990 Ft

Fadoboz feszítő vassal
Fadoboz feszítő vassal

Igényes, vagány 27x27 cm-es faláda feszítővassal, szegekkel és benne az elrejtett utalvánnyal díszdobozban.  - 14.990 Ft

Kiugró ajándékutalvány
Kiugró ajándékutalvány

Egyedi csomagolási forma, a dobozt feltépve konfetti robban az ünnepeltre, az utalványt bele csomagoljuk - 4.490 Ft Nézd meg milyen a hatása!

Retro LADA Samara élményvezetés ajándékba

19 990 Ft-tól
199 pont ügyfélkártyára

Kapcsolódó élmények