Retro Lada 1200-es vezetési élmény Zhigulival születésnapra - Meglepkék
Töltés...

Retro Lada 1200-es vezetési élmény Zhigulival születésnapra

Igen látványos autóflottánkba bekerült egy újabb nosztalgikus különlegesség, egy  LADA 1200-as Zhiguli.

Sokaknak szerepelt az életében gyerekként, felnőttként, kamaszként. Nem lehet elfelejteni azt a megveszekedett állati erőt amit a 4 sebességes Zhiguliból tudtunk kihozni ebből az Orosz  fenevadból.
Ha most egy kicsit szentimentális, de mégis vagány, kicsit retro ajándékot akarsz apukádnak, tesódnak, nagypapának akkor béreld ki ezt a csodajárgányt és menjetek el kocsikázni a családdal. Szuper Élmény lesz!

Tudtad, hogy?
A Szovjetunió vezetősége az 1960-as évekre egyre súlyosbodó gépkocsi hiányra és technológiai lemaradásra megoldást keresve arra a döntésre jutott, hogy egy új, nagy termelőkapacitású autógyár építésébe fog, melyben egy külföldi (elsősorban nyugati) autógyár egyik korszerű modelljét fogja licenc alapján nagy tömegekben gyártani, az adott autógyár már bevált technológiáját alkalmazva. A gyártott személygépkocsinak alkalmasnak kellett lennie többek között a szélsőséges időjárás tolerálására, valamint az akkori rossz útviszonyokon való megbízható közlekedésre. A szovjet mérnökök több nyugati modell átfogó tesztelését követően végül az olasz Fiat autógyár Fiat 124-es modelljét találták a legmegfelelőbbnek.

Ennek következtében a szovjet vezetés 1966-ban licenc megállapodást kötött a Fiat autógyárral, melynek értelmében a Fiat felszerszámozta a Togliatti mellé felépített Volgai Autógyárat, valamint átadta a megfelelő technológiai szaktudást illetve a Fiat 124R típusú gépjármű műszaki és gyártási dokumentációit.

Gyártás
A VAZ–2101 sorozatgyártása a Volgai Autógyárban 1970-ben kezdődött meg, eleinte a Fiat mérnökeinek közvetlen irányítása alatt, illetve az olasz autógyár folyamatos technológiai támogatásával. Ezzel egyidőben a szovjet mérnökök megkezdték a 2101-es modellen alapuló további típusváltozatok kifejlesztését, továbbra is erősen hagyatkozva olasz kollégáik szakmai támogatására.
Azért ez nem semmi, igazán nosztalgikus emlékeket ébreszt bennünk. 

Leírhatatlan hatalmas feeling, életérzés volt újra igazi Zhigulit vezetni. 

A Fenavad adatai:
Motor: 1198 cm3-es.
Váltó 4 sebességes , már botváltós
Teljesítmény : 60 Mustang ereje.
Max. Sebesség: 160 Km/h.

Kérdésed van? Írj nekünk e-mailt: info@meglepkek.hu!
Minden élményajándékunk 10 hónapig érvényes. Ha az ajándékozottnak más program tetszene, gond nélkül átcserélhető.
Minden, amit az utalványról tudni kell.


informaciokSegíthetünk még valamiben? :)

Kérdésed van? Nem minden információt tartalmaz a leírás amire neked szükséged van a döntéshez, hogy ezt az ajándékot válaszd ki az ünnepeltnek?

Írj nekünk e-mailt is minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban akarod a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:30-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Díszboríték
Díszboríték

Van lehetőséged még ünnepélyesebbé tenni az ajándékot.

Kérj hozzá elegáns díszborítékot személyre szabható üzenettel! Ezt az utalványt csomagküldő szolgálattal, vagy személyesen irodánkban tudjuk átadni.

Retro Lada 1200-es vezetési élmény Zhigulival születésnapra

21 990 Ft-tól