Glazúr díszítések és technikák kurzus - Royal Icing - Meglepkék
Az akció végéig hátralévő idő:
Black Friday
28 nap
00 óra
00 perc
00 mp

Glazúr díszítések és technikák kurzus - Royal Icing

Glazúr díszítések és technikák kurzus - Royal Icing
Glazúr díszítések és technikák kurzus - Royal Icing
Glazúr díszítések és technikák kurzus - Royal Icing
Glazúr díszítések és technikák kurzus - Royal Icing
Glazúr díszítések és technikák kurzus - Royal Icing

Glazúr technikák a gyakorlatban, avagy … a Royal Icing rejtelmei.

Szeretnéd megtanulni és gyakorolni a nagy kézügyességet feltételező glazúr díszítő technikákat?
Igazán elegáns és exkluzív tortákat szeretnél készíteni, és díszíteni ezzel a csodás technikával?
Szeretsz különleges tortákat készíteni? Esetleg szeretnéd új, egyedi díszítési technikával színesíteni eddigi tudásod?

Ha igen ...

Akkor gyere hozzánk akár kezdőként is, és pontos útmutatás és segítség mellett megtanulhatod a glazúr díszítés technikáját.
A glazúr burkolat elegánssá, egyedivé varázsolja a tortát, és igazán különleges díszítést tesz lehetővé.
A sikerélmény pedig nem marad el, mivel kurzusunk végén egy saját kezűleg díszített tortával távozhatsz oktatásunkról.
Itthon újdonságnak számít, de majd 170 éves angol és francia hagyományokra vezethető vissza a glazúrozó technika kialakulása. Tortadíszítő kurzusunk mind tanulni vágyó hobbicukrászoknak, mind repertoárjukat bővíteni szándékozó cukrászoknak szól mestercukrászunk vezetésével.

A royal icing vagy magyarul az íróka egyike azoknak a tortapraktikáknak, melyekkel pillanatok alatt csodálatos és egyedi sütiket varázsolhatunk akár házilag is. 

A royal icing főleg minták készítéséhez, virágdíszek alkotásához használatos, és mivel teljesen keményre ki lehet szárítani, akár egy év elteltével is felhasználhatjuk elkészült díszeinket!

Az elkészítéséhez csupán három hozzávalóra van szükségünk: egy tojásfehérjére, 25 dkg porcukorra, melyet korábban átszitáltunk és 1-2 csepp citromlére. Ha színezni szeretnénk, gél vagy por alapú ételfestékkel színezhetjük a legegyszerűbben.

Glazúr, íróka vagy royal icing? 

Az alapanyagot többféle célra is fel lehet használni. Állagától függően készülhet belőle vékony áttetsző bevonat, vagyis glazúr.
Amennyiben sűrűbb, és jól fedő, akkor ez a terülő máz. Ezzel süteményeket, tortákat lehet bevonni, vagy akár egyedi dekoratív kiegészítőket is készíthetünk belőle. Ezeket hívjuk glazúr rátét elemeknek.

A töményebb állagú anyag pedig írókázásra alkalmas, Talán azért is hívják az angol területeken royal icing-nek, mert fenséges és elegáns díszítéséket lehet készíteni ezzel az anyaggal.

Kiknek ajánljuk?

  • Szeretik a kreativitást és az aktív, alkotó kikapcsolódást.
  • Szeretik az aprólékos, kézügyességet kívánó munkát
  • Néhány órára el kívánják ereszteni a fantáziájukat.
  • Kíváncsiak mennyi kreativitás rejtőzik bennük, mire képesek.
  • A technikákat egy profi mestercukrásztól szeretnék ellesni.
  • Akik szeretnék az elsajátított tudást kamatoztatni otthoni vagy akár munkahelyi körülmények között is.
  • A képzés alapja a gyakorlat, ezért kis létszámban, maximum 9 fős csoportokban zajlik az oktatás, hogy minden résztvevő biztos alapokat szerezhessen a tortadíszítés területén. 
  • Elsősorban felnőtteknek ajánljuk, családok esetében 14 éves kortól, ügyes kézügyességű gyermekeket is szeretettel várunk.

A képzés ára tartalmazza az elkészült tortát, tortadíszeket és azok csomagolását, valamint minden szükséges alapanyagot, a kötény és eszközeink használatát. 

A kurzus elvégzéséről jelentkezőink oklevelet kapnak!
Oktatásunk alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé fogyasztása rendelkezésedre áll.
Sok szeretettel várjuk a tanulni vágyó hobbicukrászokat, háziasszonyokat, cukrászokat, kézműves édességeket kedvelőket! 

TEMATIKA, ROYAL ICING, AZAZ A GLAZÚR TECHNIKÁK A GYAKORLATBAN 

  • Piskóta torta betöltése vaníliás, epres vagy fehércsokis vajkrémmel, hűtése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyagokkal való munka gyakorlása
  • Az íróka anyagának összeállítása
  • kb. 1 órás cukrász bemutató a glazúr technikákból
  • Szilikonos mintanyomás, tortadíszítő alap motívumelemek megismerése
  • Színezés, színes glazúr technikákkal való díszítés
  • Stencil technika a gyakorlatban
  • Díszítő írás gyakorlása, felülírásos glazúr technika, különböző motívum elemek írókázása
  • A minták kihúzása, színezése, glazúr technika gyakorlása, a torta külső díszítése a bemutatott és gyakorolt technikákkal
  • Hibák javítása, fotózás, dobozolás
  • 1 db saját készítésű torta elvitele

Utalványbeváltást ezen a linken intézheted és utána telefonszámon már csak az időpontot kell egyeztetni kollégánkkal, hogy mikor viszed el az autót, mész a repülésre, hajózásra, stb https://meglepkek.hu/utalvany/bevaltas.

Élmény időtartama
4 óra
A helyszín leírás

Az élményprogram helyszíne: Budapest, XI. kerület.

informaciok

Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar  megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (9:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.

Díszboríték
Díszboríték

Különlegesen Exkluzív kialakítású aranynyomással, igényes formalakozással készült díszboríték - 1.850 Ft

Díszdoboz
Díszdoboz

Stílusos, elegáns fekete formalakozott díszdoboz ami már egy komplett ajándékcsomag – 1.490 Ft

Narancs színű boríték
Narancs színű boríték

Egyszerű de mutatós narancssárga boríték utalvány átadáshoz – 250 Ft

Glazúr díszítések és technikák kurzus - Royal Icing

19 900 Ft
199 pont ügyfélkártyára