Szeretnéd megtanulni az esküvői torta készítésének alapjait? Kihívást jelent számodra egy esküvői torta elkészítése? Ugye nem félsz elvállalni és elkészíteni!? Vagy azért vannak fenntartásaid?Szeretnénk megmutatni és megtanítani neked technikákat és praktikákat, hogy magabiztos legyél a cukrászat ezen területén is!
Cukrászunk ezért javasolta, tanítsuk meg jelentkezőinknek a cukrászat egyik nagy kihívását, engedjünk betekintést egy esküvői torta elkészítésének alapjaiba, hiszen ezeknek a tortáknak van a legnagyobb hagyománya.
Amit ezen a kurzuson elkészítünk, az egy elegáns alkalmi fondant bevonatos esküvői torta.
AZ ESKÜVŐI TORTÁK TÖRTÉNETE:
A XVII. századi Európából ered a tortadíszítés. A szabályozható hőmérsékletű sütők megjelenésével a díszítésre is egyre nagyobb hangsúly helyeződött. Díszített tortákat sok különböző alkalomra készítettek az évszázadok során, de az esküvői tortáknak van a legnagyobb hagyománya. A régen marcipánnal vagy cukormázzal díszített esküvői torták helyett egyre inkább a fondanttal díszített esküvői torták jönnek divatba. Manapság esküvők és születésnapok mellett más jeles alkalmakkor is készítenek dísztortát. Az esküvői torta története Nagy Sándor Perzsiában rendezett lakodalmáig nyúlik vissza, ami 2300 évvel ezelőtt volt. Ezen az esküvőn tízezer makedon katona vett felségül tízezer perzsa nőt. Itt szolgálták fel az első esküvői tortát, amelyet egy kenyér recept mintájára készítették, árpából, rozsból vagy búzából, hozzá adva még mandulát, diót és szárított gyümölcsöket. Mézes krémmel megtöltötték, tetejét pedig mézbe mártott szirmokkal díszítették. Az emeletes torta viszont egy régi angol szokásból származik, ugyanis a fiatal pár, tortákat kapott ajándékba, amit egymásra tettek, majd egy cukrász úgy gondolta jó volna krémmel bevonni az egészet. Így kezdődött a mai jól ismert emeletes esküvői torta története. Azóta hagyományosan többféle krémmel vonják be a tortákat. De nagyon népszerűek a marcipánnal és a fondant bevonattal dekorált torták is.Igazán modern vonalat jelentenek, és igen felkapottak lettek a “naked cake”-k azaz csupasz torták, melyek nincsenek bevonva, olasz vagy svájci vajkrémmel vannak burkolva, és nagyon modern külsőre vannak dekorálva, melyekhez izgalmas kiegészítőket használnak a cukrászok.
Oktatásainkon mind a Design tortákat, mind a Meztelen tortát cukorvirággal szintén megtanulhatja, aki szeretne tanulni és fejleszteni tudását!
A WORKSHOP TEMATIKÁJA:
A workshopon egy két szintes kisméretű ( 22-24 szeletes) bevonatos tortát fogunk elkészíteni, minden tanulónk természetesen a sajátját, melyet a végén haza is vihet szeretteinek.
Előre lesütött piskótákkal, és lefőzött krémmel dolgozunk.
Megtanuljuk az esküvői torta szakszerű betöltését, lekenését, valamint a fondanttal való tökéletes burkolást. A szintek biztonságos összeépítését és merevítését.
Megtanuljuk különböző eszközökkel a díszítési technikákat. Fondantból csipkét, gyöngysort, stukkót készítünk, amit festünk és színezünk arannyal vagy ezüsttel.
Készítünk rombusz mintát gyöngyökkel és hullámos fodrokat fondantból, valamint megtanuljuk a masni készítését fondantból esetleg szaténból.
Tanulóink mindenről kapnak részletes leírást és hozzá receptet. Az elkészült tortákhoz dobozt is biztosítunk, melyben az elkészült remekműveket mindenki haza tudja vinni és szeretteivel elfogyasztani, vagy esetleg ajándékba adni.
A workshopon minden eszközt biztosítunk és megtanítjuk azok szakszerű használatát.
Oktatásunk alatt korlátlan üdítő és ásványvíz, kávé és forró csokoládé fogyasztása áll rendelkezésedre. A tanfolyam végén oklevéllel és Cukee Shop köténnyel köszöntjük újdonsült vagy haladó tanulóinkat, akik kurzusunkon részt vesznek!
Hobbicukrász tanfolyamaink lényege, hogy figyelünk Rád, hogy mindent megtanulj és gyakorolj hobbicukrász tanfolyamainkon!
Élmény időtartama
Átvételi módok
60.000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES kiszállítás!
Fizetési módok
Írj nekünk e-mailt, minden kérdést hamar megválaszolunk: info@meglepkek.hu, ha még ennél is gyorsabban szeretnéd a választ akkor itt jobb oldalt a chatablakban a kollégák munkaidőben (8:00-17:00-ig) megválaszolnak minden kérdést.
Választható csomagolási módok
Díszboríték
Különlegesen Exkluzív kialakítású aranynyomással, igényes formalakkozással készült díszboríték – 1.850 Ft
Díszdoboz
Stílusos, elegáns fekete formalakkozott díszdoboz ami már egy komplett ajándékcsomag – 1.990 Ft
Dísztok
Elegáns fekete formalakkozott dísztok amivel ünnepélyes lesz a csomagolás – 1.990 Ft
Palackposta
Különleges "csomagolási" forma, az utalványt üveg palackba és fa dobozba csomagoljuk – 6.990 Ft
Narancs színű boríték
Egyszerű de mutatós narancssárga boríték utalvány átadáshoz – 250 Ft
Egyedi utalvány Puzzle formában
Kreatív és vicces ajándékozási forma, a konkrét utalványról egyedi puzzle-t készítünk – 4.990 Ft
Fadoboz feszítő vassal
Igényes, vagány 27x27 cm-es faláda feszítővassal, szegekkel és benne az elrejtett utalvánnyal díszdobozban. – 19.990 Ft
Kiugró ajándékutalvány
Egyedi csomagolási forma, a dobozt feltépve konfetti robban az ünnepeltre, az utalványt bele csomagoljuk – 4.490 Ft
Nézd meg milyen a hatása!
Díszhenger
Exkluzív, fekete díszhenger elegáns arany díszítéssel. Igazi különlegesség, az ajándék méltó díszítése – 1.990 Ft
Arany szülinapi díszboboz ajándék palack borral
Az élményutalványt palackpostába tekerjük amit egy ajándék üveg borral* együtt elegáns arany "BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT" feliratú dobozba helyezünk – 11.990 Ft
*bor nem választható
Mágneses díszdoboz
Elegáns és komplett csomagolási forma, ami azonnal átadható – 2.990 Ft
Égetett fadoboz ajándék borral
Az utalványt palackpostába tekerjük és egy ajándék bort* csomagolunk mellé – 12.990 Ft
*bor nem választható